Рядок «Всього» у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку з типом форми «Звітний новий» або «Уточнюючий»

511

Запитання

Чи необхідно заповнювати підсумковий рядок «Всього» по графам 3а, 3, 4а, 4, 5а та 5 розд. І додатка 4ДФ до Розрахунку, у разі подання його з типом форми «Звітний новий» або «Уточнюючий» та заповнення рядків на вилучення і введення?

Відповідь

⚡️ ЕКСКЛЮЗИВНО: ЗРАЗКИ ЗАПОВНЕННЯ ЄДИНОЇ ЗВІТНОСТІ 2021 ⚡️

Рядок «Всього» у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку з типом форми «Звітний новий» або «Уточнюючий»

Якщо необхідно відкоригувати Податковий розрахунок з типом «Звітний» — до закінчення строку його подання подайте Розрахунок з типом «Звітний новий» (п. 3 розд. V Порядку, затвердженого Наказом Мінфіну від 13.01.2015 № 4, далі — Порядок).

Розрахунок з типом «Уточнюючий» подавайте після закінчення строку подання розрахунку з типом «Звітний» та/або «Звітний новий». Уточнюючий Розрахунок можна подавати як за звітний період, так і за попередні періоди (п. 5 розд. V Порядку).

У складі Розрахунку з типом форми «Звітний новий» або «Уточнюючий» сформуйте додаток 4ДФ до Податкового розрахунку, в рядку 1 якого відмітьте відповідну клітинку «Звітний новий» чи «Уточнюючий».

Порядок заповнення «Звітного нового» та «Уточнюючого» Податкових розрахунків при коригуванні сум ПДФО та військового збору — однаковий. Розрахунки «Звітний новий» та «Уточнюючий» подавайте на підставі інформації з раніше поданих Податкових розрахунків, які містять інформацію лише за рядками з реквізитами або сумами нарахованого ПДФО, військового збору, які уточнюєте. Для заповнення також використовуйте інформацію з повідомлень про виявлені помилки, які відправляють контролюючі органи платнику (п. 6 розд. V Порядку).

У пп. 1 п. 10 розд. V Порядку вказано, що коригувати показники р. I «Персоніфіковані дані про суми нарахованого (виплаченого) на користь фізичних осіб доходу та нарахованих (перерахованих) до бюджету податку на доходи фізичних осіб та військового збору» додатка 4ДФ до Податкового розрахунку варто таким чином:

  • щоб виключити один помилковий рядок із попередньо поданої (прийнятої) інформації потрібно повторити всі графи такого рядка і у графі 10 указати «1» – на виключення рядка (абз. 2 пп.1 п. 10 розд. V Порядку);
  • щоб ввести новий або пропущений рядок потрібно повністю заповнити всі його графи й у графі 10 указати «0» – на введення рядка (абз. 3 пп.1 п. 10 розд. V Порядку);
  • щоб замінити один помилковий рядок іншим потрібно виключити помилкову інформацію відповідно до абз. 2 пп. 1 п. 10 Порядку та ввести правильну інформацію відповідно до абз. 3 пп. 1 п. 10 Порядку, тобто повністю заповнити два рядки, один з яких виключає попередньо внесену інформацію, а другий вносить правильну інформацію. У такому разі в першому рядку в графі 10 вказуйте «1» – рядок на виключення, а в другому – «0» – рядок на введення.

У пп. 2 п. 4 розд. IV Порядку передбачено, що в останньому рядку розд. I вказуються загальні суми:

  • нарахованого доходу за графою 3а;
  • виплаченого доходу – за графою 3;
  • нарахованого податку – за графою 4а;
  • перерахованого податку – за графою 4;
  • сума нарахованого військового збору – за графою 5а;
  • сума перерахованого військового збору – за графою 5.

Тому якщо подаєте Додаток 4ДФ до Податкового розрахунку з типом форми «Звітний новий» або «Уточнюючий» та заповнюєте рядки на вилучення одного помилкового рядка з попередньо внесеною інформацією і вводите новий або пропущений рядок, підсумковий рядок «Всього» по графам 3а, 3, 4а, 4, 5а та 5 розд. I не заповнюйте.

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Головне для бухгалтера в травні 2024 року

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати в травні. Це нові або оновлені консультації, форми із зразками заповнення, довідники і найважливіші новини, які вплинуть на роботу бухгалтера в травні. Роботи, як завжди, багато, але разом ми впораємось!
2431

Форма № 4-ПН

Хто і коли повинен подавати Звіт № 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці», актуальний бланк і зразок форми № 4-ПН — у статті
7747

Які податки сплачують резиденти Дія Сіті

У консультації розглянемо вимоги до резидентів Дія Сіті, які суб’єкти господарювання можуть бути резидентом Дія Сіті, які пільги з оподаткування для резидентів Дія Сіті, умови застосування зниженої ставки ПДФО до доходу найманих працівників
33094

Податкова декларація екологічного податку 2024

Як заповнити декларацію з екологічного податку 2024, яку заяву слід подати до податкової, якщо обсяги викидів парникового газу знаходяться у межах ліміту, строки декларування та інші пов’язані питання – у цьому огляді
65694