Продавець склав ПН до того, як став спрощенцем, а зареєстрував — після: які наслідки для покупця

304

Запитання

Чи збільшать суму реєстраційного ліміту покупця, якщо продавець склав податкову накладну за операцією, яка відбулась до дати переходу його на спрощену систему оподаткування за ставкою 2%, а зареєстрував у ЄРПН після?

Відповідь

⚡️ Таблиця даних платника ПДВ: п’ятькейсів, щобуникнути блокування ПН

Під час розрахунку показника SНаклОтр не враховують суми податку за отриманими платником податковими накладними та/або розрахунками коригування, зареєстрованими в ЄРПН, що складені за операціями, дата виникнення податкових зобов’язань за якими припадає на період, упродовж якого платник податку застосовував спрощену систему оподаткування з урахуванням особливостей, установлених пунктом 9 підрозд. 8 розд. XX Податкового кодексу України (ПК) (п. 9 Порядку електронного адміністрування ПДВ, затверджений постановою КМУ «Деякі питання електронного адміністрування податку на додану вартість» від 16.10.2014 № 569).

Для осіб, реєстрацію яких як платників податку призупинили, обрахунок показників, визначених пунктом 9 підрозд. 8 розд. XX ПК:

  • призупиняють на період використання особливостей оподаткування, установлених пунктом 9 підрозд. 8 розд. XX ПК;
  • продовжують обраховувати після відновлення реєстрації відповідних осіб платниками податку з 1 числа місяця, наступного за місяцем, у якому припинили використовувати особливості оподаткування, установлені пунктом 9 підрозд. 8 розд. XX ПК.

ЗІР, категорія 101.17

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Календар бухгалтера 2024: червень

Червень ― наша боротьба триває, ми мужньо боремося з ворогом та продовжуємо працювати. Виробничий календар на червень 2024 та податковий календар на червень, допоможе бухгалтеру вчасно подати звітність та сплатить податки
21713

Розрахунок коригування до податкової накладної

У консультації про розрахунок коригування до податкової накладної та причини коригувань, які податкова визначила для його складання. Наведемо умовні коди в розрахунку коригування, їхнє призначення та приклади складання розрахунків коригування з різними кодами («101», «102», «103», «104» і «301»)
454026

Податкова накладна

Обов’язок платників ПДВ вчасно реєструвати податкові накладні під час воєнного стану й надалі діє, попри всі перебої з електропостачанням. З актуальною формою податкової накладної та особливостями її складання допоможе ознайомитися роз’яснення експерта. У консультації знайдете зразки заповнення податкової накладної для типових ситуацій
312362

Календар бухгалтера 2024: травень

Цьогоріч травень також не святковий – через війну травневих свят немає. Однак розібратися й розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу – все одно потрібно. Допоможе вам у цьому виробничий календар на травень 2024, а сплатити податки – податковий календар на травень 2024. Вчасно подати податкову, фінансову та статистичну звітність допоможе бухгалтерський календар на травень 2024
28093