Як у формах № 1-ОПП та № 5-ОПП зазначити другорядні види діяльності

481

Запитання

Чи може госпсуб’єкт, який планує провадити більше п’яти другорядних видів діяльності, збільшувати кількість рядків, заповнюючи поля 6а заяви за формою № 1-ОПП та поля 4а заяви за формою № 5-ОПП ?

Відповідь

Придбали військову форму для мобілізованого працівника: податкові наслідки

Мінфін наказом від 09.12.2011 № 1588 «Про затвердження Порядку обліку платників податків і зборів» затвердив реєстраційні заяви за формами:

  • № 1-ОПП — для юросіб та відокремлених підрозділів (далі — заява № 1-ОПП);
  • № 5-ОПП — для осіб, які провадять незалежну профдіяльність) (далі — заява № 5-ОПП).

Платники податків, відомості про яких не включають до Єдиного державного реєстру (далі — ЄДР), подають до органу контролю заяви № 1-ОПП або № 5-ОПП, що містять інформацію про види діяльності в полях 6а та «другорядні види діяльності» відповідно.

Чинним законодавством не передбачено обмежень щодо кількості видів діяльності, які має право використовувати у своїй діяльності госпсуб’єкт.

Госпсуб’єкт, відомості про якого не включають до ЄДР, який планує вести більше п’яти другорядних видів діяльності, може у зручний для себе спосіб збільшувати кількість рядків, заповнюючи поля 6а заяви за № 1-ОПП та поля 4а заяви № 5-ОПП «другорядні види діяльності».

Стосовно платників, відомості про яких включають до ЄДР, інформацію про види діяльності орган контролю отримує від держреєстратора в порядку, визначеному Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» від 15.05.2003 № 755-IV.

За інфомацією ДПС у Чернівецькій області

Знижки на передплату бухгалтерських виданьСкористайтеся нагодою та отримайте знижки на передплату професійних е-журналів «Головбух», «Головбух Агро», «Головбух Медицина», а також експертно-правової системи «Експертус Головбух»!

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Бухгалтерський облік торгової марки 2024

Торгові марки, бренди у компаніях світового ринку можуть мати значну вартість у бухгалтерському балансі. За якими правилами обліковувати торговельну марку, чи завжди це нематеріальний актив, коли виникає роялті з торговельної марки та правила оподаткування торговельних марок – про все це у консультації
21098

Електронний документообіг замість паперового

Електронні накладні, електронні договори, електронні акти – все це можна поєднати електронною системою документообігу з використанням електронного підпису. Розбираємо, яких правил електронного документообігу слід дотримуватися
31050

Авансовий звіт 2024: як заповнити

Звіт про використання коштів, виданих на відрядження, ще неофіційно називають авансовий звіт. Це необхідний документ для кінцевого оформлення господарських операцій з підзвітними особами. Як оформити авансовий звіт, зразки, за якими заповните авансовий звіт без помилок, – у консультації
313732

Відчуження майна в умовах воєнного стану: документи, процедура, облік

В огляді мова піде про відчуження майна, що може здійснюватися впродовж дії правового режиму воєнного стану. Розглянемо, які документи при цьому оформляються, як обліковувати таку процедуру. Також мова піде про останні зміни в законодавстві, які дозволяють вилучати майно, яке перебуває поблизу зон бойових дій або окупованих територій
15911