Як у формах № 1-ОПП та № 5-ОПП зазначити другорядні види діяльності

525

Запитання

Чи може госпсуб’єкт, який планує провадити більше п’яти другорядних видів діяльності, збільшувати кількість рядків, заповнюючи поля 6а заяви за формою № 1-ОПП та поля 4а заяви за формою № 5-ОПП ?

Відповідь

Придбали військову форму для мобілізованого працівника: податкові наслідки

Мінфін наказом від 09.12.2011 № 1588 «Про затвердження Порядку обліку платників податків і зборів» затвердив реєстраційні заяви за формами:

  • № 1-ОПП — для юросіб та відокремлених підрозділів (далі — заява № 1-ОПП);
  • № 5-ОПП — для осіб, які провадять незалежну профдіяльність) (далі — заява № 5-ОПП).

Платники податків, відомості про яких не включають до Єдиного державного реєстру (далі — ЄДР), подають до органу контролю заяви № 1-ОПП або № 5-ОПП, що містять інформацію про види діяльності в полях 6а та «другорядні види діяльності» відповідно.

Чинним законодавством не передбачено обмежень щодо кількості видів діяльності, які має право використовувати у своїй діяльності госпсуб’єкт.

Госпсуб’єкт, відомості про якого не включають до ЄДР, який планує вести більше п’яти другорядних видів діяльності, може у зручний для себе спосіб збільшувати кількість рядків, заповнюючи поля 6а заяви за № 1-ОПП та поля 4а заяви № 5-ОПП «другорядні види діяльності».

Стосовно платників, відомості про яких включають до ЄДР, інформацію про види діяльності орган контролю отримує від держреєстратора в порядку, визначеному Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» від 15.05.2003 № 755-IV.

За інфомацією ДПС у Чернівецькій області


Вебінар для бухгалтера

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Облікова ставка НБУ 2024

Облікова ставка НБУ — монетарний інструмент, за яким НБУ встановлює для суб'єктів грошово-кредитного ринку орієнтир щодо вартості залучених та розміщених грошових ресурсів. Із 26.07.2024 розмір облікової ставки НБУ залишиться на рівні 13% річних
51451

Довідка за формою № 34-ОПП

Актуальний бланк форми № 34-ОПП, а також пояснення кому і коли її подавати — в консультації
8789

Продовження воєнного стану і мобілізації: що треба знати бухгалтеру

Війна триває, тому воєнний стан продовжено до 9 листопада 2024 року. Разом з ним триватиме й мобілізація. Про особливості в роботі, які очікують на бухгалтера через продовження воєнного стану і мобілізації, ― в коментарі експерта
6834

Звіт про фінансові результати

У комплекті фінансової звітності Звіт про фінансові результати можна назвати найважливішим. Він відображає результати діяльності підприємства впродовж звітного періоду у вигляді прибутку чи збитку, а один з його показників – фінансовий результат до оподаткування – наразі є базою для нарахування податку на прибуток. Заповнення звіту про фінансові результати – тема даної консультації
162496