Який документ підтверджує статус благодійника-фізособи-волонтера

389

Запитання

Який документ у період обмеження доступу до Реєстру волонтерів підтверджує статус благодійника — фізособи-волонтера (який надає волонтерську допомогу індивідуально) та чи може повідомлення про включення до Реєстру волонтерів підтверджувати такий статус?

Відповідь

Реєстр волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації (Реєстр) веде ДПС відповідно до пункту 21 розділу VII «Прикінцеві положення» Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації» від 05.07.2012 № 5073-VI.

Волонтера включають до Реєстру на підставі заяви за формою № 1-РВ (п.2.1 розд. ІІ Порядку формування та ведення Реєстру, затвердженого наказом Мінфіну від 30.10.2014 № 1089).

Інформацію про результати розгляду заяви надсилають заявнику:

  • в квитанції — якщо заяву подали в електронній формі;
  • або в листі — якщо заяву подали у паперовій формі.

На період дії воєнного стану обмежили доступ до публічних електронних реєстрів, у тому числі до Реєстру (пп. 4 п. 1 постанови КМУ від 12.03.2022 № 263).

Отже, в період обмеженого доступу до Реєстру, підтвердженням включення фізособи-благодійника до Реєстру залежно від обраної форми подання заяви є квитанція, в якій повідомляється про включення фізособи-благодійника до Реєстру або лист із даними про включення такої особи до Реєстру.

Крім того, волонтер або його представник не позбавлені права у будь-який час звернутись до податкового органу для отримання листа — підтвердження про включення фізособи-благодійника до Реєстру.

За інформацією ДПС у Черкаській області

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Договір позики: зразок

Договір позики містить істотні умови: ви отримуєте гроші або речі у борг зі зобов’язанням погасити суму, або повернути річ у визначений термін. Скачайте ЗРАЗОК ДОГОВОРУ ПОЗИКИ, щоб забути про помилки. У статті також дізнаєтесь, як правильно оформити договір позики, які податкові і юридичні аспекти, що з оподаткуванням та обліком
36013

Мобілізаційний Закон № 3633: до чого готуватися працівникам і роботодавцям із 18.05.2024

Нагляд за виконанням мобілізаційного законодавства посилюють. Маємо чергові зміни у правилах військового обліку. Експерт акцентував на важливих моментах, які стосуються обов’язків роботодавців
4285

Як відкрити та обліковувати літній майданчик

На час спеки суб’єкти ресторанного господарства відкривають додаткові літні майданчики. Це зручно для клієнтів, яким приємніше відпочивати просто неба, і вигідно суб’єктам господарювання. З'ясуємо, як організувати роботу літнього майданчика і відобразити такі операції в обліку
1472

Розмитнення авто 2024

У консультації розглянемо правила розмитнення авто, нове в розмитненні автомобілів, а також розмитнення електромобілів
158658