Держбюджет 2023: коментар від Президента

Володимир Зеленський розповів, яким буде державний бюджет на 2023 рік. Основним пріоритетом буде підтримка оборони та соціальне забезпечення.

image76

Оплата праці в умовах повітряних тривог і відключення світла

07.09.2022 Президент України провів нараду з головою уряду, міністром фінансів, профільним заступником керівника Офісу щодо проєкту бюджету на наступний рік. За його словами, це буде бюджет країни, що воює. Урядовці представлять параметри проєкту, а Президент зазначив деякі важливі пункти:

  1. Понад трильйон гривень наступного року направлять на сектор безпеки й оборони. Це буде пріоритетом номер один.
  2. Соціальні зобов’язання мають забезпечувати повним обсягом. Уряду поставили завдання забезпечити індексацію пенсій для всіх пенсіонерів.
  3. Щоб забезпечити фінансову та соціальну стабільність, максимально скоротять усі некритичні видатки держави — те, що не допомагає обороні, економічному та соціальному розвитку. Тож, уряд має представити програму скорочення видатків на державні підприємства, на апарат, на інституції, які не відповідають потребам цього особливого часу. Президент очікує відповідні пропозиції від урядовців.
  4. Активізація економічних відносин. Програма кредитування «5—7—9%» зберігається. Діятимуть також і інші програми, які мають допомогти бізнесу працювати, зберігати робочі місця, залучати нових працівників.
  5. Створять спеціальний фонд відновлення, який наповнюватимуть, зокрема, коштом конфіскованих російських активів.

Володимир Зеленський розраховує, що проєкт бюджету подадуть до Верховної Ради України вчасно, як це й передбачено законом.

За інформацією Президента України

 


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Календар бухгалтера 2024: жовтень

Актуальна осіння інформація для бухгалтера — виробничий календар на жовтень 2024 року та податковий календар на жовтень 2024 року. Розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу, вчасно подати фінансову, податкову та статистичну звітність і сплатити податки — у поміч календар для бухгалтера на жовтень 2024 року
19866

Страховий стаж для виходу на пенсію

У статті експерт розкаже все про страховий стаж для виходу на пенсію. Зручні таблиці допоможуть, коли постали перед потребою, як визначити страховий стаж для пенсії
115536

Резерв премій за підсумками року: створюємо та коригуємо

Підприємство нараховує резерв на виплату винагороди за підсумками року. У вересні керівництво помітило, що планові показники не виконало, тому вирішило не виплачувати працівникам премію за результатами поточного року. Чи можна відкоригувати резерв посеред року? Якщо так, то як це задокументувати?
7490

Індекс інфляції на 2024 рік

У статті знайдете актуальний індекс інфляції та індекс споживчих цін 2024 у таблицях
196777

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді