Уряд затвердив програму з обміну ламп для населення: як вона працює

Кабмін постановою «Про реалізацію експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії населенням» від 10.01.2023 № 25 затвердив програму для населення з обміну ламп розжарювання на світлодіодні лампи.

lampochky.jpg

Програма має стартувати у кінці січня, а масовому запуску буде передувати бета-тестування в застосунку «Дія».

Українці зможуть обміняти п’ять ламп розжарювання на п’ять світлодіодних (LED) ламп. Фінансування 30 млн LED ламп відбуватиметься коштом ЄС.

Обмін ламп розжарювання на нові світлодіодні LED лампи буде проходити у відділеннях Укрпошти поетапно в усіх регіонах. З 16 січня програма почне працювати в режимі бета-тестування. Після його завершення проєкт запустять у звичайному режимі на всій території Україні.

Механізм обміну буде таким:

1. Громадянин України віком від 18 років, має паспорт, РНОКПП і 5 ламп розжарювання для обміну, які  приносить  у відділення Укрпошти й обмінює там на нові енергоощадні лампи.

2. Обмін проводитимуть у два способи:

  • за попереднім замовленням — якщо попередньо замовити лампи через застосунок  «Дія», то лампи гарантовано обміняють у відділеннях Укрпошти протягом п’яти робочих днів після отримання підтвердження на телефон;
  • без попереднього замовлення — якщо прийти без реєстрації, то лампи обміняють лише за наявності LED ламп.

За оформлення заявки через застосунок «Дія» треба буде обрати відділення та вказати необхідну інформацію. За деякий час заявнику на телефон надійде повідомлення з мобільного застосунку «Дія» про можливість отримання світлодіодних ламп в обраному відділенні поштового зв’язку АТ «Укрпошта».

Отримання ламп проводять за номером заявки. Якщо заявник не забрав замовлення впродовж 5 робочих днів, воно анулюється. Обмін проводять винятково на справні лампи розжарювання.

За інформацією Урядового порталу


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Кваліфікований електронний підпис: види та використання

Електронний цифровий підпис — це заміна традиційного підпису «від руки». В його основі лежить криптографічний захист електронних даних з використанням особистого ключа особи, яка підписує документ. Які існують види електронного підпису, які з них обов’язкові і в яких ситуаціях, який підпис вимагає ДПС, що таке захищений носій і токени та їхні альтернативи
55642

ФОП з найманими працівниками: як нарахувати і виплатити зарплату

Чи може ФОП мати найманих працівників? Так, фізособи-підприємці можуть мати найманих працівників. Відповідно, вони мусять нараховувати і виплачувати зарплату, платити з неї податки. Розглянемо, як це правильно робити і якими документами оформлювати
52

Облікова ставка НБУ 2024

Облікова ставка НБУ — монетарний інструмент, за яким НБУ встановлює для суб'єктів грошово-кредитного ринку орієнтир щодо вартості залучених та розміщених грошових ресурсів. Із 20.09.2024 розмір облікової ставки НБУ залишиться на рівні 13% річних
53460

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді