ДРС надали на погодження оновлений список товарів, для продажу яких обов’язкове застосування РРО

ДРС надали новий оновлений список технічно-складних товарів, для яких буде обов'язковим застосування РРО. Які зміни було внесено до списку?

Напевно багато підприємців і представників «малого» бізнесу слідкують за ситуацією з затвердженням списку технічно-складних товарів, для яких обов’язкове застосування РРО. Про нюанси введення такого списку для застосування ми писали в попередній статті Для продажу якої техніки буде необхідний РРО.

Пропонуємо переглянути оновлений список, що якраз знаходиться на погодженні у ДРС та проаналізувати зміни, які було до нього внесено.

Втрата первинних документів через руйнування офісу

Зміни списку товарів для обов’язкового застосування РРО і що це значить для підприємців

Перш за все, оновлений список технічно-складних товарів значно скоротився, завдяки спільній роботі ДРС та об’єднань підприємців. Тож тепер ДРС працюють із значно скороченим переліком товарів.

Ознайомитися із першою версією списку можна за посиланням:

Опубліковано перелік технічно складних товарів які підлягають гарантійному ремонту в цілях застосування РРО

Нова податкова накладна: що чекає на бухгалтера з 1 грудня

ДРС надали на погодження оновлений список товарів, для продажу яких обов’язкове застосування РРО
Нижник Тетяна експерт Експертус Головбух
Не встигли бухгалтери познайомитись із податковою накладною, як Кабмін змінив ознаки, за якими ДФС моніторить і блокує податкові накладні та розрахунки коригування до них. Покроково і з прикладами про те: • які нові реквізити у податковій накладній; • як змінилася таблична частина податкової накладної; • яких новацій зазнав розрахунок коригування; • як тепер оформити зведену податкову накладну або за щоденними підсумками; • як філії складають чи отримують податкові накладні; • які особливості складання податкових накладних неплатнику ПДВ; • як виправляти помилки у податкових накладних

Здебільшого це заслуга об’єднань підприємців, які вважають, що включення до переліку певних, розповсюджених груп товарів є зайвим і негативно відіб’ється на малому бізнесі. Це стосується загалом найбільш розповсюджених та дешевих електротехнічних пристроїв, які мають дуже широке розповсюдження. Як приклад – зарядні пристрої до мобільних телефонів, які було включено до першої версії списку, але виключено із нинішньої.

Подібні товари продаються представниками малого бізнесу, і застосування РРО для продажу таких пристроїв мало б призвести до додаткових затрат з боку підприємців.

Ознайомитись із оновленим списком:

До того ж, самі податківці визнають, що застосування додаткових фіскальних приладів не є панацеєю у боротьбі із тіньовою економікою. У якості прикладу можна навести продаж алкогольної продукції. Навіть із введенням обов’язкового використання РРО, кількість контрафактної продукції не зменшилась.

Також, завдяки зусиллям об’єднань підприємців, вдалося значно скоротити список суб'єктів господарювання, для яких буде обов'язковим застосування РРО. Якщо раніше до переліку входило понад 300 тисяч суб'єктів господарювання, то тепер лише 50 тисяч.

Бухгалтерська довідка — добра помічниця

ДРС надали на погодження оновлений список товарів, для продажу яких обов’язкове застосування РРО
Тетяна Нижникексперт Експертус Головбух
БУХГАЛТЕРСЬКА ДОВІДКА ДОПОМОЖЕ: 1. Виправити помилки 2. Розрахувати середню зарплату 3.Замінити відсутній документ 4. Отримати податковий кредит


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Головбух"

зміст


Бухгалтерський вебінар

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді