Ліміт на репатріацію дивідендів остаточно скасовано

Нацбанк скасував усі обмеження на репатріацію дивідендів.

Порядок сплати податку на репатріацію

З 10.07.2019 бізнес з іноземним капіталом більше не обмежений лімітом на перерахування дивідендів за кордон або на рахунки нерезидентів в Україні в розмірі 12 млн євро на місць для однієї юридичної особи.

Це третє суттєве валютне послаблення за останні три тижні. Раніше НБУ скасував вимогу щодо обов’язкового продажу валютних надходжень і ліміт на фінансування представництв українського бізнесу за кордоном.

Зазначені зміни затверджені Постановою НБУ «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України» від 09.07.2019 № 91.

Документ чинний з 10.07.2019.

Національний банк України

Ліміт на репатріацію дивідендів остаточно скасовано
Олег Січ,Керівник Об’єднаної редакції Експертус: Головбух, сертифікований фахівець з міжнародних стандартів фінансової звітності (ACCA DipIFR(rus))
Ера лояльного валютного регулювання розпочалася з ухвалення нового закону і новорічних постанов НБУ. На цьому грошовий регулятор не зупинився: на черзі — нові можливості для ЗЕД-операцій та репатріації дивідендів.


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Виплата дивідендів

Розбираємо бухгалтерський облік нарахування та виплати дивідендів, їхнє оподаткування. Виплату дивідендів юрособам і фізособам, резидентам і нерезидентам, обліку у емітента й отримувача. Також висвітлюємо облік реінвестиції дивідендів
55092

Кінцевий бенефіціарний власник: порядок інформування

Подавати інформацію про кінцевих власників при реєстрації юросіб зараз обов’язково. А тим, хто реєструвався за старими правилами та не повідомляв, – зробити це також потрібно. І в порядку такого інформування сталося останнім часом чимало змін. У консультації, як подається та оновлюється інформація про кінцевих бенефіціарів та структуру власності
90892

Розрахунок частини чистого прибутку держпідприємства: як заповнити та коли відзвітувати

Власник підприємства завжди планує отримати прибуток у вигляді дивідендів. Держава — теж власник і теж розраховує на прибуток. Пояснимо, як держпідприємству розрахувати частину чистого прибутку, коли його сплатити, як відзвітувати та які супутні платежі сплатити
13947

Податкова амністія: як відбуватиметься на практиці виведення активів громадян України з тіні

Зміни в Податковому кодексі вже не є чимось новим в Україні і на черзі свіжі оновлення, датовані 15 червня 2021 року. Саме в цей день прийняли зміни до Кодексу, які стосуються президентського законопроєкту №5153-п від 25.02.2021 року. Чимало людей знають цей законопроєкт в якості так званої «податкової амністії». В огляді розберемо, до яких «покращень» варто готуватися підприємцям.
1306

Особливості виплати й оподаткування дивідендів у ТОВ

Одержання прибутку — кінцева мета діяльності будь-якого комерційного підприємства. Не є винятком і товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ). Проаналізуємо різні ситуації, які виникають у ТОВ під час нарахування та виплати дивідендів.
44628

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді