Чи відображати у Звіті про контрольовані операції повернення частини експортованого товару

Звіт про контрольовані операції: як подати і заповнити

Фахівці ОВПП нагадали: у графі 4 Звіту про контрольовані операції (далі — Звіт) «Загальні відомості про контрольовані операції» зазначайте вартісний показник загальної суми контрольованих операцій із кожним контрагентом протягом звітного періоду за даними бухгалтерського обліку платника.

У розділі «Відомості про контрольовані операції» зазначайте деталізовані відомості про всі контрольовані операції, проведені у звітному періоді з особою, інформацію про яку зазначили у розділі «Відомості про особу, яка бере участь у контрольованих операціях» додатка до Звіту.

При цьому кожну задекларовану контрольовану операцію ідентифікуйте і зазначайте її найменування у графі 2 розділу «Загальні відомості про контрольовані операції».

Тобто, задля ідентифікації контрольованої операції у Звіті відображайте всі проведені господарські операції за відповідний податковий (звітний) рік, що можуть впливати на об’єкт оподаткування податком на прибуток підприємств.

Якщо поставка товару і повернення частини цього товару сталися протягом одного звітного календарного року, такі операції відображайте у Звіті згорнуто, зменшуючи вартість поставки на вартість поверненого товару.

За матеріалами Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Хто, коли і як подає Звіт про контрольовані операції

Якщо були операції з нерезидентами, які підпадають під критерії контрольованих, то треба подати Звіт про контрольовані операції 2024. А якщо бути точним, то Звіт про контрольовані операції 2023, так як восени 2024 року спливає саме термін подачі звіту за 2023 рік
49211

Повідомлення про участь у міжнародній групі компаній

У 2024 році учасникам міжнародної групи компаній, що мали контрольовані операції, разом зі звичним уже Звітом про контрольовані операції обов’язково треба подати повідомлення про участь у міжнародній групі компаній за 2023 рік. У консультації розповімо про форму цього повідомлення, терміни подання, алгоритм заповнення та штрафи, які доведеться сплачувати за неподання
10678

Трансфертне ціноутворення в Україні

Трансфертне ціноутворення – це взаємопов’язані теми, які стосуються тих підприємств, які мають операції з нерезидентами на значні суми, особливо з країнами, які мають статус офшорів. Коли й який із наявних п’яти методів трансфертного ціноутворення використовувати, їхні переваги і недоліки, особливості сировинних контрольованих операцій, пропорційне коригування, а також практика податкових перевірок трансфертного ціноутворення – в огляді
33579

Закон № 3813: податок на прибуток, ТЦУ, ПДФО і туристичний збір

Закон № 3813, яким депутати внесли чергові зміни до Податкового кодексу України (ПК), опублікований у «Голосі України» 25.07.2024. Більшість змін, що в ньому передбачені, за винятком окремих положень, запрацює з першого числа наступного місяця після місяця його опублікування. Тобто з 01.08.2024.
433

Які податки сплачують резиденти Дія Сіті

У консультації розглянемо вимоги до резидентів Дія Сіті, які суб’єкти господарювання можуть бути резидентом Дія Сіті, які пільги з оподаткування для резидентів Дія Сіті, умови застосування зниженої ставки ПДФО до доходу найманих працівників
37283

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді