ДРСУ сформувала проект плану комплексних перевірок на 2020 рік

Пілотним модулем планування заходів державного нагляду (контролю) та збору інформації для запуску інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю) сформовано проект плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2020 рік.

Ознайомитись з проектом плану можна тут:

Планові заходи здійснюються відповідно до річних планів, що затверджуються органом державного нагляду, контролю (ст. 5 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності»).

Внесення одного й того самого суб’єкта господарювання до планів здійснення заходів державного нагляду (контролю) різних органів державного нагляду (контролю) є підставою для проведення щодо такого суб’єкта господарювання комплексного планового заходу державного нагляду (контролю).

ДРСУ сформувала проект плану комплексних перевірок на 2020 рік

Органи державного нагляду (контролю) щороку визначають перелік суб’єктів господарювання, які підлягають плановим заходам державного нагляду (контролю) у плановому періоді, та не пізніше 15 жовтня року, що передує плановому, забезпечують внесення відомостей про таких суб’єктів господарювання до інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю) для автоматичного виявлення нею суб’єктів господарювання, які підлягають комплексним плановим заходам державного нагляду (контролю).

Увага! Суб’єкт господарювання має право відмовитися від проведення комплексного планового заходу державного нагляду (контролю).

Для цього йому до затвердження плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2020 рік, яке відбудеться 15.11.2019, необхідно письмово звернутись з відповідною заявою до Державної регуляторної служби України.

У такому разі перевірка суб’єкта господарювання буде проводитись згідно з річними планами органів державного нагляду (контролю).

Технічна реалізація відмови суб’єкта господарювання від проведення комплексного планового заходу державного нагляду (контролю) можлива виключно до затвердження плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю), оскільки чинне законодавство не передбачає можливості внесення змін до затвердженого плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) з причини відмови від проведення комплексного планового заходу державного нагляду (контролю).

Слід звертатись до органів державного нагляду (контролю) з вимогами щодо виправлення помилок, якщо суб’єкт господарювання виявив у проекті плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) помилки щодо:

  • назви суб’єкта господарювання;
  • коду ЄДРПОУ;
  • адреси, ступеню ризику;
  • тривалості перевірки тощо.

За матеріалами ДРСУ


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Заперечення на акт перевірки: подання та розгляд

Перевірка ДПС пройшла, ви отримали акт перевірки, але не погоджуєтеся з його положеннями. Окрім проведення адміністративного або судового оскарження рішень ДПС є ще один механізм — це подання заперечення на акт перевірки. Сьогодні в консультації про заперечення на акт перевірки, строки подання заперечення на акт перевірки та розгляд заперечення на акт перевірки
64133

Фактична перевірка

Про фактичну перевірку податківці не попереджають. Розповімо, як зустріти неочікуваних візитерів, як діяти, коли вони проводять контрольну розрахункову операцію, фото- чи відеозйомку, та які порушення виявляють найчастіше
15100

План-графік податкових перевірок на 2024 рік

Станом на 30.08.2024 ДПС оприлюднила оновлений план-графік податкових перевірок 2024. Змін зазнали розділи І та ІІ плану-гграфіку. У статті скачаєте актуальний план-графік податкових перевірок 2024
164563

Фінансовий моніторинг у 2024 році

Що слід знати про фінансовий моніторинг при здійсненні своїх платежів, що таке порогові та підозрілі операції, як бути у ситуації відмови банку у проведенні платежу з вимогою довести законність коштів? Яку інформацію про клієнта бухгалтери-підприємці та аудитори мають передавати до Держфінмоніторингу? Кінцеві бенефіціари – хто це та що буде, якщо про них не повідомити. Ці та пов’язані питання – в огляді експерта
71775

Податкові перевірки: як підготуватися

Належна підготовка до податкової перевірки — запорука успіху бухгалтера. У консультації розповімо не лише про те, як підготуватися, а й про найголовніші правила поведінки під час податкової перевірки
6016

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді