Закрили об’єкт оподаткування: як відзвітувати у податкову

У разі закриття об’єкта оподаткування не забудьте подати повідомлення за формою № 20-ОПП

Закрили об’єкт оподаткування: як відзвітувати у податкову

Платник зобов’язаний повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, податковий орган за основним місцем обліку (п.8.1 розд. VIIІ Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.2011 № 1588).

У разі закриття об’єкта оподаткування, об’єкта, пов’язаного з оподаткуванням або через який провадите діяльність, у тому числі внаслідок припинення діяльності, повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадите діяльність за формою № 20-ОПП (далі — повідомлення № 20-ОПП) подавайте протягом 10 робочих днів після закриття об’єкта з оновленою інформацією про нього. При цьому розділ 3 повідомлення № 20-ОПП заповнюйте одним рядком наступним чином:

  • у графі 2 «Код ознаки надання інформації» вказуйте значення «6 - закриття об’єкта оподаткування»;
  • графи 3-10 та 12 заповнюйте згідно з Пам’яткою для заповнення розділу 3 повідомлення № 20-ОПП, передбаченою в додатку до повідомлення № 20-ОПП;
  • графу 11 не заповнюйте.

У разі закриття об’єкта оподаткування, об’єкта, пов’язаного з оподаткуванням або через який провадите діяльність, повідомлення № 20-ОПП з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування, який закрили, подавайте протягом 10 робочих днів після його закриття до податкового органу за основним місцем обліку платника податків.

За інформацією ДПС у Житомирській області


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Збільшення податків: коментар експерта щодо законопроєкту № 11416-д

Доопрацьований законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» від 30.08.2024 № 11416-д вже зареєстрували на сайті ВРУ. Розглянемо, що ці зміни означають для платників податків
318

«Чорний» список ДПС: хто потрапить

Податкова готує «чорний список» несумлінних платників, щоб управляти податковими ризиками і впливати на сплату податків. Хто і як готуватиме цей список і чим це загрожує платникам, розповімо у цьому матеріалі
238

Закон № 3813: податок на прибуток, ТЦУ, ПДФО і туристичний збір

Закон № 3813, яким депутати внесли чергові зміни до Податкового кодексу України (ПК), опублікований у «Голосі України» 25.07.2024. Більшість змін, що в ньому передбачені, за винятком окремих положень, запрацює з першого числа наступного місяця після місяця його опублікування. Тобто з 01.08.2024.
352

Заява про реєстрацію неприбуткової організації

Виникають ситуації, коли неприбутковій організації потрібно змінити певні реквізити чи установчі документи. Як зробити це правильно, щоб не зіткнутися із проблемами та не втратити статус неприбутковості?
26885

Довідка за формою № 34-ОПП

Актуальний бланк форми № 34-ОПП, а також пояснення кому і коли її подавати — в консультації
9379

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді