Комітет рекомендує ВРУ до кінця березня прийняти Закон про скасування сезонних переведень годинників

⚡️ ЗАПРОВАДЖУЄМО ДИСТАНЦІЙНУ РОБОТУ ⚡️

Комітет з питань економічного розвитку розглянув у другому читанні проєкт Закону «Про обчислення часу в Україні» (№4201).

Ним пропонують встановити київський час, що є єдиним для всієї території України. Сезонний перехід часу не здійснюють. Київський час застосовують для всіх правовідносин, що виникають на території України.

Комітет рекомендує ВРУ до кінця березня прийняти Закон про скасування сезонних переведень годинників

Автори законопроєкту наполягають, щоб Україна не переходила на літній час, оскільки тоді відбудеться перехід з другого у третій часовий пояс в шкалі Всесвітнього координованого часу (UTC). Для виконання даної умови необхідно щоб законопроєкт був прийнятий і набув чинності до останньої неділі березня.

Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти документ в цілому з техніко-юридичним опрацюванням.

У разі прийняття Закон набуде чинності із дня, наступного за днем його опублікування. Кабмін протягом двох місяців має привести свої нормативно-правові акти у відповідність із Законом, а також у 2022 році поінформувати Праламент про стан його виконання.

Нагадуємо, що у ніч з суботи, 27 березня, на неділю, 28 березня, маємо перевести час, перемістивши стрілки годинників на одну годину вперед. Зробити це потрібно о 3:00.

За інформацією ВРУ


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Кваліфікований електронний підпис: види та використання

Електронний цифровий підпис — це заміна традиційного підпису «від руки». В його основі лежить криптографічний захист електронних даних з використанням особистого ключа особи, яка підписує документ. Які існують види електронного підпису, які з них обов’язкові і в яких ситуаціях, який підпис вимагає ДПС, що таке захищений носій і токени та їхні альтернативи
55642

ФОП з найманими працівниками: як нарахувати і виплатити зарплату

Чи може ФОП мати найманих працівників? Так, фізособи-підприємці можуть мати найманих працівників. Відповідно, вони мусять нараховувати і виплачувати зарплату, платити з неї податки. Розглянемо, як це правильно робити і якими документами оформлювати
50

Облікова ставка НБУ 2024

Облікова ставка НБУ — монетарний інструмент, за яким НБУ встановлює для суб'єктів грошово-кредитного ринку орієнтир щодо вартості залучених та розміщених грошових ресурсів. Із 20.09.2024 розмір облікової ставки НБУ залишиться на рівні 13% річних
53458

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді