Чому Федерація профспілок не підтримує законопроєкт Мінекономіки про дерегуляцію трудових відносин

01.04.2021, не дивлячись на категоричні заперечення представника СПО профспілок, зауваження Урядового уповноваженого з гендерної політики, Уповноваженого ВР з прав людини, Урядовий Комітет з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та соціальної політики рекомендував Уряду розглянути законопроєкт Мінекономіки про дерегуляцію трудових відносин.

Чому Федерація профспілок не підтримує законопроєкт Мінекономіки про дерегуляцію трудових відносин

  • Ним запроваджують пріоритетну дію індивідуального трудового договору над нормами міжнародних і національних законодавчих актів. Дозволяють роботодавцю включати до трудового договору додаткові права, обов’язки, відповідальність сторін і додаткові підстави для припинення трудових відносин.
  • Профспілка більше не зможе надавати своєму члену захист від необґрунтованого звільнення з ініціативи роботодавця, тому що чинні законодавчі гарантії щодо погодження профспілками таких звільнень також скасовують.
  • За ініціативи роботодавця виключно в трудовому договорі можна відображати питання режиму роботи, залучення до надурочних робіт, робіт у вихідні, святкові, неробочі дні, надання днів відпочинку, щорічних відпусток тощо.

Федерація профспілок проти нововведень, які порушують конституційні права працівників.

За інформацією ФПУ


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Календар бухгалтера 2024: жовтень

Актуальна осіння інформація для бухгалтера — виробничий календар на жовтень 2024 року та податковий календар на жовтень 2024 року. Розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу, вчасно подати фінансову, податкову та статистичну звітність і сплатити податки — у поміч календар для бухгалтера на жовтень 2024 року
19845

Страховий стаж для виходу на пенсію

У статті експерт розкаже все про страховий стаж для виходу на пенсію. Зручні таблиці допоможуть, коли постали перед потребою, як визначити страховий стаж для пенсії
115311

Резерв премій за підсумками року: створюємо та коригуємо

Підприємство нараховує резерв на виплату винагороди за підсумками року. У вересні керівництво помітило, що планові показники не виконало, тому вирішило не виплачувати працівникам премію за результатами поточного року. Чи можна відкоригувати резерв посеред року? Якщо так, то як це задокументувати?
7487

Індекс інфляції на 2024 рік

У статті знайдете актуальний індекс інфляції та індекс споживчих цін 2024 у таблицях
196708

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді