ПФУ відмовлятиме у наданні лікарняних та інших соцгарантій через помилки в об'єднаному звіті

Наразі триває звітна кампанія щодо подання Податкового розрахунку за І квартал 2024 року, яка завершиться 10 травня 2024 року

ПФУ відмовлятиме у наданні лікарняних та інших соцгарантій через помилки в об'єднаному звіті

Нагадуємо, Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску затвердив Мінфін наказом від 13.01.2015 № 4.

Дані до Реєстру застрахованих осіб, який формує та веде Пенсійний фонд, вносять в тому числі на підставі відомостей про нараховану заробітну плату (дохід, грошове забезпечення, допомогу, компенсацію) застрахованих осіб, на яку нарахували, і з якої сплатили страхові внески, що надходять до ПФУ від ДПС в порядку міжвідомчого обміну.

Використання інформації з Державного реєстру визначає стаття 17 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 № 2464-VI.

Інформацію з Реєстру застрахованих осіб використовують не тільки для призначення пенсійних виплат а й для призначення всіх видів державної соціальної допомоги та субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива. Також від актуальності та повноти інформації в Реєстрі застрахованих осіб залежить чи створиться електронний листок непрацездатності чи ні.

Тож, відсутність Податкового розрахунку за звітний квартал після закінчення терміну подання такого звіту може бути причиною відмови громадянам щодо отримання державних послуг та соціальних гарантій.

За інформацією ПФУ

Вебінар для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Головне для бухгалтера в травні 2024 року

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати в травні. Це нові або оновлені консультації, форми із зразками заповнення, довідники і найважливіші новини, які вплинуть на роботу бухгалтера в травні. Роботи, як завжди, багато, але разом ми впораємось!
2412

Форма № 4-ПН

Хто і коли повинен подавати Звіт № 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці», актуальний бланк і зразок форми № 4-ПН — у статті
7738

Які податки сплачують резиденти Дія Сіті

У консультації розглянемо вимоги до резидентів Дія Сіті, які суб’єкти господарювання можуть бути резидентом Дія Сіті, які пільги з оподаткування для резидентів Дія Сіті, умови застосування зниженої ставки ПДФО до доходу найманих працівників
33058

Податкова декларація екологічного податку 2024

Як заповнити декларацію з екологічного податку 2024, яку заяву слід подати до податкової, якщо обсяги викидів парникового газу знаходяться у межах ліміту, строки декларування та інші пов’язані питання – у цьому огляді
65632

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді