Як на сайті ДПС отримати інформацію про платників податків, у яких є податковий борг

Ознайомитись зі вказаною інформацією на веб-порталі ДПС можна за посиланням: Головна/Відкриті дані/Інформація про суб’єктів господарювання, які мають податковий борг.

Як на сайті ДПС отримати інформацію про платників податків, у яких є податковий борг

Фінмоніторинг: як стати на облік і повідомляти про фінансові операції ⏩

На офіційному веб-порталі ДПС щодня оприлюднюють інформацію про суб’єктів господарювання, які мають податковий борг. В такій інформації зазначають керівників таких суб’єктів господарювання, та суми податкового боргу в розрізі платежів та територіальних органів центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, із зазначенням керівників таких територіальних органів.

Податківці оновлюють інформацію про стан розрахунків платника податків з бюджетом (про наявність заборгованості) щодня, крім вихідних та святкових днів, після проведення розрахунків зведених показників в центральній базі даних за результатами попереднього банківського дня.

Меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини (особистого кабінету) е-кабінету надає платнику податків з використанням КЕП, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, доступ до своїх особових рахунків із сплати податків, зборів та інших платежів.

Якщо використовуєте зазначене меню, там відображатиметься зведена інформація станом на момент звернення, що містить інформацію по кожному виду платежу, зокрема:

  • орган ДПС;
  • назва податку (платежу);
  • платіж (код);
  • бюджетний рахунок та по кожному виду податку (платежу) на поточну дату;
  • нараховано/зменшено;
  • сплачено до бюджету;
  • повернуто з бюджету;
  • пеня;
  • недоїмка;
  • переплата;
  • залишок несплаченої пені.

Обравши один з податків (платежів) платник подвійним натисненням кнопки миші отримує доступ до деталізованої інформації з інтегрованої картки платника по вибраному податку (платежу) в розрізі проведених операцій.

Платник податків має право надіслати запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС за формою «F/J1300204» через меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини е-кабінету.

За інформацією ГУ ДПС у Донецькій області


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Кваліфікований електронний підпис: види та використання

Електронний цифровий підпис — це заміна традиційного підпису «від руки». В його основі лежить криптографічний захист електронних даних з використанням особистого ключа особи, яка підписує документ. Які існують види електронного підпису, які з них обов’язкові і в яких ситуаціях, який підпис вимагає ДПС, що таке захищений носій і токени та їхні альтернативи
55646

Форми реєстраційних заяв 2024

Із вересня 2024 року діють нові форми реєстраційних заяв. Актуальні бланки і зразки заповнення форм, а також порядок їх заповнення — у статті
34090

Збільшення податків: коментар експерта щодо законопроєкту № 11416-д

Доопрацьований законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» від 30.08.2024 № 11416-д вже зареєстрували на сайті ВРУ. Розглянемо, що ці зміни означають для платників податків
772

«Чорний» список ДПС: хто потрапить

Податкова готує «чорний список» несумлінних платників, щоб управляти податковими ризиками і впливати на сплату податків. Хто і як готуватиме цей список і чим це загрожує платникам, розповімо у цьому матеріалі
357

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді