Увага керівники підприємств: МОЗ роз’яснило скільки працівники мають залишатися на самоізоляції та коли їм робити тест на COVID-19

Заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Ігор Кузін зазначив, що тестування на COVID-19 варто робити у разі будь-яких симптомів вірусного захворювання. Тобто кашель, нежить, біль у горлі, температура — це вже підстава для того, щоб зробити тест на коронавірус. Направлення на безоплатне тестування можна отримати у сімейного лікаря.

Увага керівники підприємств: МОЗ роз’яснило скільки працівники мають залишатися на самоізоляції та коли їм робити тест на COVID-19

✍ Нарахування лікарняних у 2022 році: готові приклади

Якщо маєте симптоми вірусного захворювання чи коронавірусу, то для встановлення діагнозу «COVID-19» достатньо і результату експрес-тесту на антиген. Коли результат експрес-тестування виявився позитивним, то підтверджувати його ПЛР-тестом не потрібно.

Водночас, якщо маєте симптоми вірусного захворювання, а результат експрес-тесту на антиген негативний, то можете додатково протестуватись методом ПЛР.

Самоізоляція людини, у якої підтвердили COVID-19, має тривати щонайменше 10 днів. Якщо з 10 дня після появи симптомів протягом трьох днів симптоми відсутні, то самоізоляцію можна завершувати.

Якщо не маєте симптомів хвороби, а результат тестування виявився позитивним, то самоізоляцію варто завершувати із дотриманням тієї ж норми: якщо від 10 дня протягом трьох днів відсутні симптоми.

Якщо ж вирішили раніше зробити ПЛР-тест і його результат виявився негативним, то самоізоляцію також можна завершувати. Але пам’ятайте, що таке тестування не можна проходити раніше, ніж через 10 днів від дати проведення першого тесту.

Після завершення терміну самоізоляції додатково робити тест на COVID-19 не потрібно. Але за умови, що всі терміни самоізоляції дотримали.

За інформацією МОЗ


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Календар бухгалтера 2024: жовтень

Актуальна осіння інформація для бухгалтера — виробничий календар на жовтень 2024 року та податковий календар на жовтень 2024 року. Розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу, вчасно подати фінансову, податкову та статистичну звітність і сплатити податки — у поміч календар для бухгалтера на жовтень 2024 року
19858

Страховий стаж для виходу на пенсію

У статті експерт розкаже все про страховий стаж для виходу на пенсію. Зручні таблиці допоможуть, коли постали перед потребою, як визначити страховий стаж для пенсії
115467

Резерв премій за підсумками року: створюємо та коригуємо

Підприємство нараховує резерв на виплату винагороди за підсумками року. У вересні керівництво помітило, що планові показники не виконало, тому вирішило не виплачувати працівникам премію за результатами поточного року. Чи можна відкоригувати резерв посеред року? Якщо так, то як це задокументувати?
7490

Індекс інфляції на 2024 рік

У статті знайдете актуальний індекс інфляції та індекс споживчих цін 2024 у таблицях
196744

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді