Як заповнити рядок «порядковий №» податкової декларації з податку на нерухомість

Податківці пояснили, як заповнити рядок «порядковий №» податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Як виправити помилки у звітній декларації на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Банк проведень: облік штрафів, пені, неустойки у відповідача та позивача

Податкову декларацію з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, затвердив Мінфін наказом від 10.04.2015 № 408 (далі – декларація).

Форма декларації передбачає заповнення рядка «порядковий №» із зазначенням у рядку 1 заголовної частини типу декларації: «звітна», «звітна нова» або «уточнююча».

Згідно з приміткою 2 інформації до декларації в рядку «порядковий №» заголовної частини зазначають номер декларації арабськими цифрами, починаючи з одиниці, послідовно за порядком зростання кількості поданих з початку року таких декларацій.

Так, якщо це перша декларація у звітному році, то подавайте «звітну» декларацію. У рядку «порядковий №» якої проставляйте «01», а у полі «звітна» — позначку «Х».

Якщо після надання у звітному році «звітної» декларації виникла необхідність уточнення або зміни об’єктів, бази оподаткування, податкових зобов’язань по тій самій тергромаді, і якщо така необхідність виникла до 20 лютого включно, можете подати декларацію з типом «звітна нова» (проставляйте позначку «Х» у полі «звітна нова»).

Оскільки «звітна» декларація вже подана, то «звітна нова» декларація – це вже друга подана Декларація у поточному році, тому порядковий номер декларації «02».

У разі якщо подаєте до податкового органу за місцезнаходженням об’єкта оподаткування першу «уточнюючу» декларацію, де уточнюєте нараховану суму податку після настання граничного терміну подання декларації, то у полі «уточнююча» проставляйте позначку «Х», обов’язково зазначайте реєстраційний номер декларації в податковому органі, яку уточнюєте. У рядку «порядковий №» проставляйте «03».

ЗІР, категорія 106.07

Вебінар для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Розмитнення авто 2024

У консультації розглянемо правила розмитнення авто, нове в розмитненні автомобілів, а також розмитнення електромобілів
158751

Продаж земельної ділянки 2024

Земля – цінний та вічний актив. Водночас це досить специфічний об’єкт у бухгалтерському обліку. Сьогодні в консультації — продаж земельної ділянки в умовах поетапного зняття мораторію на продаж землі та воєнного стану, про договори купівлі-продажу земельної ділянки, а також оподаткування продажу земельної ділянки та його облік
44870

Плата за землю 2024

Плата за землю стосується всіх, хто має зареєстровану на себе земельну ділянку чи орендує її у держави або місцевої громади. Звільнення від сплат цього податку чутливе до нюансів господарського використання землі. Про те, як нараховується земельний податок з фізичних осіб у 2024 році, у т.ч. й щодо тимчасово окупованих земель та територій бойових дій, – розповімо в огляді
105904

Декларація з туристичного збору

У консультації – як заповнювати податкову декларацію туристичного збору і зразок декларації з туристичного збору. Дотримайтеся алгоритму заповнення й уникніть помилок
19553

Податок на розкіш 2024

Що таке податок на розкіш в Україні, коли та як його сплачують фізособи? Про це у консультації
19290

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді