Чи подавати звіт ф. ЗВР-1 на всі зареєстровані КОРО, якщо госпоперації не проводили

Необхідно подавати звіт за ф. № ЗВР-1 щодо всіх зареєстрованих КОРО, навіть якщо розрахункові операції на господарській одиниці не проводили.

Чи подавати звіт ф. ЗВР-1 на всі зареєстровані КОРО, якщо госпоперації не проводили

Головне для бухгалтера: зміни, що вплинуть на вашу роботу вже цього місяця

Звітність, пов’язану із використанням книг обліку розрахункових операцій (КОРО), суб’єкт господарювання подає за формою № ЗВР-1 щодо всіх КОРО, зареєстрованих на господарську одиницю, які ведуть разом із розрахунковими книжками (РК).

Звітність, пов’язану з використанням РК, подають до ДПС за місцем реєстрації у складі:

За подання звітності одночасно надавати КОРО чи РК не потрібно.

Звіт за ф. № ЗВР-1 складають щодо всіх зареєстрованих КОРО, які використовували впродовж звітного місяця. Водночас мають бути заповнені всі графи звіту. Зокрема, у графах 3—8 вказують показники:

  • суми розрахунків за звітний місяць,
  • суму податку на додану вартість,
  • суму акцизного податку,
  • суму, що видана за повернення товару за відповідними графами.

Отже, суб’єкту господарювання необхідно подавати звіт за ф. № ЗВР-1 щодо всіх КОРО, зареєстрованих на господарську одиницю, які ведуть разом із РК, навіть якщо розрахункові операції на господарській одиниці не проводили. Якщо розрахункових операцій у звітному місяці не було, то в графах 3—8 звіту за ф. № ЗВР-1 проставляють нулі.

За інформацією Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків


Наші спільний опір, щоденна боротьба наших хлопців та дівчат на передовій і наша надважка робота в тилу приносить свої результати. Ворог знесилений, а ми втримуємо економіку України на гідному рівні, навіть у такі скрутні часи. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахових видань «Головбух», «Головбух Агро», «Головбух Медицина», а також до експертно-правової системи «Експертус Головбух» на рік.

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. Тримаймо рівень!

Вебінар для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Касова книга: зразок заповнення

Касова книга – це документ, який має чіткі правила заповнення, за порушення яких можливий чималий штраф. Їх добре має знати касир, який веде та відповідає за касову книгу. Приклад заповнення касової книги, правила ведення паперової та електронної касової книги – у консультації
52067

ФОП на єдиному податку надає в оренду майно: чи потрібен РРО

Розбираємося, чи можуть платники єдиного податку другої та третьої груп не використовувати для отримання орендної плати в готівковій формі РРО, як відображати перехід отриманих коштів орендної плати зі статусу коштів ФОП у статус коштів доходів фізичної особи, отриманих від підприємницької діяльності
1701

Z-звіт: як сформувати

Z-звіт — це обов’язковий денний звіт касового апарату — як звичайного, так і програмного. Друкувати його чи ні, як, де і скільки зберігати, як часто формувати Z-звіт, електронний Z-звіт, особливості Z-звітів програмних РРО, відповідальність за порушення — в огляді
66886

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді