За несплату податків у великих розмірах — тримання під вартою

Бюро економічної безпеки України призначило тримання під вартою особі, яку підозрюють в ухиленні від сплати податків у розмірі 23 млн грн.

sudove_rish_2001.jpg

Як із 1 серпня застосовувати 0% ПДВ у разі постачання товарів для транспорту і пального

У справі про ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та легалізацію/відмивання майна, одержаного злочинним шляхом, Бюро економічної безпеки України (БЕБ) призначило підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Підозрюваний брав участь у незаконній схемі, яка призвела до ухилення від сплати ввізного мита та ПДВ на суму 23 млн грн.

Нагадаємо, нещодавно детективи БЕБ спільно з СБУ викрили незаконну діяльність групи осіб. Порушники завозили товари військового призначення та подвійного використання під виглядом гуманітарної допомоги з метою їх подальшої реалізації.

Щоб пройти митний контроль, зловмисники підробляли супровідні документи. Кошти на придбання товарів вони збирали у родичів військових ЗСУ, тероборони та волонтерів.

Замість безкоштовної передачі на потреби ЗСУ шахраї організували продаж через соцмережі військової амуніції та товарів подвійного призначення за завищеними цінами. Орієнтовна вартість реалізованої продукції — майже 72 млн грн. До злочинної діяльності долучилися також деякі благодійні фонди та товариства.

Триває досудове розслідування за статтями Кримінального кодексу України:

  • 209 — легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом;
  • 212 — ухилення від сплати податків, зборів.

За інформацією БЕБ


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Кваліфікований електронний підпис: види та використання

Електронний цифровий підпис — це заміна традиційного підпису «від руки». В його основі лежить криптографічний захист електронних даних з використанням особистого ключа особи, яка підписує документ. Які існують види електронного підпису, які з них обов’язкові і в яких ситуаціях, який підпис вимагає ДПС, що таке захищений носій і токени та їхні альтернативи
55669

ФОП з найманими працівниками: як нарахувати і виплатити зарплату

Чи може ФОП мати найманих працівників? Так, фізособи-підприємці можуть мати найманих працівників. Відповідно, вони мусять нараховувати і виплачувати зарплату, платити з неї податки. Розглянемо, як це правильно робити і якими документами оформлювати
59

Облікова ставка НБУ 2024

Облікова ставка НБУ — монетарний інструмент, за яким НБУ встановлює для суб'єктів грошово-кредитного ринку орієнтир щодо вартості залучених та розміщених грошових ресурсів. Із 20.09.2024 розмір облікової ставки НБУ залишиться на рівні 13% річних
53497

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді