З 22 квітня збільшили вартість спецбланків нотаріальних документів

З 22 квітня 2024 року вартість спеціальних бланків нотаріальних документів становитиме 29,04 грн з ПДВ

З 22 квітня збільшили вартість спецбланків нотаріальних документів

У зв’язку із збільшенням виробником вартості закупівлі спеціальних бланків нотаріальних документів, ДП «НАІС» вимушене відповідно збільшити вартість спеціальних бланків нотаріальних документів.

Приватні нотаріуси зможуть отримати бланки за попередньою ціною (25,50 грн) виключно за умови, що:

  • попередня оплата за бланки надійшла на рахунок ДП «НАІС» до 21.04.2024 (включно);
  • замовлення стосовно постачання оплачених бланків отримане ДП «НАІС» одним із способів, передбачених відповідним договором до 21.04.2024 (включно).

Державним нотаріальним конторам/державним нотаріальним архівам відвантаження бланків здійснюватимуть за ціною, що діє на дату відвантаження.

Водночас, Нотаріальна палата України (НПУ) просить НАІС продовжити строк для замовлення бланків за попередньою ціною.

Так, НПУ вказує, що інформацію про підвищення ціни на бланки оприлюднили в останній робочий день тижня, що істотно ускладнює можливості для виконання вказаних умов щодо замовлення нотаріусами бланків за попередньою ціною. У НПУ вважають, що у питанні строків для розміщення інформації про зміну ціни бланків слід орієнтуватися на загальні положення цивільного законодавства про справедливість, добросовісність та розумність (ст. 3 Цивільного кодексу України).

Тобто відповідну інформацію слід оприлюднювати в розумні строки. НПУ попросила ДП «НАІС» продовжити строк для замовлення бланків за попередньою ціною на один тиждень. У подальшому просить інформувати нотаріусів про зміну ціни бланків заздалегідь, принаймні за 10 днів до дати, з якої підвищують ціну на бланки.

За інформацією ДП «НАІС»

Вебінар для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Договір позики: зразок

Договір позики містить істотні умови: ви отримуєте гроші або речі у борг зі зобов’язанням погасити суму, або повернути річ у визначений термін. Скачайте ЗРАЗОК ДОГОВОРУ ПОЗИКИ, щоб забути про помилки. У статті також дізнаєтесь, як правильно оформити договір позики, які податкові і юридичні аспекти, що з оподаткуванням та обліком
36192

Мобілізаційний Закон № 3633: до чого готуватися працівникам і роботодавцям із 18.05.2024

Нагляд за виконанням мобілізаційного законодавства посилюють. Маємо чергові зміни у правилах військового обліку. Експерт акцентував на важливих моментах, які стосуються обов’язків роботодавців
6160

Як відкрити та обліковувати літній майданчик

На час спеки суб’єкти ресторанного господарства відкривають додаткові літні майданчики. Це зручно для клієнтів, яким приємніше відпочивати просто неба, і вигідно суб’єктам господарювання. З'ясуємо, як організувати роботу літнього майданчика і відобразити такі операції в обліку
1493

Розмитнення авто 2024

У консультації розглянемо правила розмитнення авто, нове в розмитненні автомобілів, а також розмитнення електромобілів
158743

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді