Коригування фінрезультату у разі анулювання цінних паперів при ліквідації або банкрутстві емітента

449

Запитання

Як відбувається коригування фінансового результату до оподаткування у разі ліквідації цінних паперів, придбаних на вторинному ринку (в т. ч. до 01.04.2011), у разі їх анулювання за рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку або за власним рішенням платника при ліквідації або банкрутстві емітента?

Відповідь

У разі анулювання цінних паперів, придбаних на вторинному ринку ( в т. ч. до 01.04.2011) за рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку або за власним рішенням платника при ліквідації або банкрутстві емітента, актив у вигляді не боргових цінних паперів визнається безнадійною заборгованістю.

Чи покарають за воєнного стану за неподання звітності та несплату податків

Платник податку зменшує фінансовий результат до оподаткування на суму вартості цінних паперів у разі їх анулювання за рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку або за власним рішенням платника при ліквідації або банкрутстві емітента (у тому числі за рахунок створеного резерву сумнівних боргів).

Операції з цінними паперами та податок на прибуток: до і після

Коригування фінрезультату у разі анулювання цінних паперів при ліквідації або банкрутстві емітента

ЗІР, категорія 102.16

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Цінні папери у підприємницькій діяльності

Цінні папери можуть використовувати для залучення додаткового фінансування, отримання інвестиційно-спекулятивного прибутку, посвідчення боргових зобов’язань або корпоративних прав. Розглянемо, якими бувають цінні папери, їхні форми та види за профільним Законом
25358

Вексельні операції

Розрахунки за допомогою векселів є однією з форм безготівкових розрахунків із погашення боргів за отримані товари. У консультації розглянемо особливості вексельних розрахунків і платежів по векселям, придбання-продаж векселів, а також відображення таких операцій у бухгалтерському обліку
20706

Спрощення залучення інвестицій та запровадження нових фінансових інструментів – огляд Закону № 738

Новоприйнятий Закон № 738 зачіпає законодавство України щодо цінних паперів, фондового ринку та товарних бірж. З’являються нові види цінних паперів, врегульовуються питання взаємозаліків у вигляді ліквідаційного (фінансового) неттінгу, створюється можливість для діяльності об’єднань власників облігацій. Огляд цих та інших нововведень для України у сфері фінансових інструментів – у консультації.
2177

Облігації

Інвестування грошей в облігації є незвичним варіантом для більшості громадян та суб’єктів господарювання. Однак, це спосіб отримати дохід та зберегти свій капітал. В консультації про те, що таке облігації та якими вони бувають, які найбільш надійні, хто і як їх може купити, нюанси оподаткування облігацій та операцій з ними.
7758