Який день вважається останнім днем нарахування пені при донарахуванні за результатами перевірки СГ суми податкового зобов’язання?

378

Запитання

Який день вважається останнім днем нарахування пені при донарахуванні контролюючим органом за результатами перевірки СГ суми податкового зобов’язання (день вручення ППР, чи день зарахування коштів на відповідний казначейський рахунок тощо) та чи додається при цьому розрахунок пені до ППР?

Відповідь

Останнім днем нарахування пені при донарахуванні контролюючим органом за результатами перевірки суб’єкта господарювання суми податкового зобов’язання вважається день зарахування коштів на відповідний рахунок органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, та/або в інших випадках погашення податкового боргу та/або грошових зобов’язань.

Який день вважається останнім днем нарахування пені при донарахуванні за результатами перевірки СГ суми податкового зобов’язання?

При цьому Порядком надіслання контролюючими органами податкових повідомлень-рішень платникам податків не передбачено відображення у податкових повідомленнях-рішеннях за формою «Р», які надсилаються платнику податків за наслідками перевірки, сум пені відповідно до п.п. 129.1.1 п. 129.1 ст. 129 Податкового кодексу України, а також здійснення розрахунку пені на суму донарахованого податкового зобов’язання, яке додається до такого повідомлення-рішення.

Відображення суми пені за результатами перевірок щодо утримання податків у джерела виплати, у тому числі податкових агентів (юридичних або фізичних осіб), з питань правильності нарахування, повноти та своєчасності сплати податків та зборів, в тому числі податку на доходи фізичних осіб, при виплаті доходів на користь платників податків – фізичних осіб передбачено у повідомленні-рішенні за формою «Д». Така пеня розраховується контролюючим органом, а розрахунок пені із зазначенням інформації, необхідної для їх визначення разом з податковим повідомленням-рішенням форми «Д» та розрахунком штрафних санкцій надсилається (вручається) платнику податків – податковому агенту.

Скачати текст

ЗІР, категорія 132.05


Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Штраф за несвоєчасну виплату заробітної плати 2024

Затримка заробітної плати — це порушення трудового законодавства, за яке передбачено штраф. Поговоримо про розмір штрафу за несвоєчасну виплату зарплати у 2024році, та коли вдасться уникнути покарання
72370

Військовозобов’язаний не оновив дані вчасно: працевлаштування і штрафи

Роботодавець прийняв на роботу військовозобов’язаного, який не оновив дані в ТЦК до 16.07.2024. Чи чекають на роботодавця і працівника штрафи, якщо підприємство повідомило про прийняття нового працівника без оновлених даних, розповість експерт
3986

Як підтвердити та оформити форс-мажорні обставини

Форс-мажорні обставини — це ті непереборні обставини, що можуть завадити веденню господарської діяльності. Однак це й те, що може зняти відповідальність за невиконання договору. Особливо актуальним форс-мажор стає під час стихійного лиха та війни. Коли такі обставини визнаються, як їх довести, чи треба доводити форс-мажор під час війни — відповіді на ці запитання знайдете у консультації
38628

Штраф за несвоєчасну сплату єдиного податку

Несплата будь-якого податку – це штраф та пеня. Це може статися як усвідомлено, так і через допущену помилку, яка виявлена самостійно чи органом ДПС. Про наслідки несвоєчасної сплати єдиного податку, штрафи за несплату єдиного податку під час воєнного стану — у цьому огляді
91235