У ПРРО кнопка формування Z-звіту не активна: що робити

537

Запитання

Суб’єкт господарювання хоче зробити Z-звіт, щоб закрити зміну в ПРРО, але кнопка не активна. Як діяти в цьому разі?

Відповідь

 

🔊 Штрафи за відсутність або незастосування РРО

В програмних реєстраторах розрахункових операцій (далі — ПРРО) робочу зміну відкривають на підставі повідомлення з типом «відкриття зміни». Програмне забезпеченням ПРРО формує це повідомлення автоматично, коли суб’єкт господарювання проводить першу розрахункову операцію.

Закривають зміну на підставі:

або

  • технологічного повідомлення про закриття зміни, яке програмне забезпечення ПРРО створює після формування Z-звіту.

Зміна — це період роботи РРО від реєстрації першої розрахункової операції після виконання Z-звіту до виконання наступного Z-звіту (п. 2 Вимог щодо реалізації фіскальних функцій реєстраторами розрахункових операцій для різних сфер застосування, затверджених постановою КМУ від 18.02.2002 № 199).

Z-звіт створюють за допомогою ПРРО щодня в електронній формі, якщо проводять розрахункові операції або закривають робочу зміну. Z-звіт подають до фіскального сервера засобами комунікацій. Його можна роздрукувати чи сформувати в електронній формі.

Якщо протягом дня суб’єкт господарювання сформував Z-звіт і закрив попередню зміну, він може відкрити нову робочу зміну.

Якщо кнопка формування Z-звіту не активна, це свідчить про те, що вже закрили зміну та сформували Z-звіт. Щоб перевірити, чи дійсно це так, перейдіть у початкове меню та переконайтеся, що кнопка «Відкрити зміну» активна.

ЗІР, категорія 109.20

 

Знижки на передплату бухгалтерських виданьСкористайтеся нагодою та отримайте знижки на передплату професійних е-журналів «Головбух», «Головбух Агро», «Головбух Медицина», а також експертно-правової системи «Експертус Головбух»!

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронний чек 2023

У цьому огляді про те, як працюють електронні чеки та програмні реєстратори розрахункових операцій (пРРО), що є альтернативою звичайним касовим апаратам
11870

Касова книга: зразок заповнення

Касова книга – це документ, який має чіткі правила заповнення, за порушення яких можливий чималий штраф. Їх добре має знати касир, який веде та відповідає за касову книгу. Приклад заповнення касової книги, правила ведення паперової та електронної касової книги – у консультації
52581

ФОП на єдиному податку надає в оренду майно: чи потрібен РРО

Розбираємося, чи можуть платники єдиного податку другої та третьої груп не використовувати для отримання орендної плати в готівковій формі РРО, як відображати перехід отриманих коштів орендної плати зі статусу коштів ФОП у статус коштів доходів фізичної особи, отриманих від підприємницької діяльності
1784

Z-звіт: як сформувати

Z-звіт — це обов’язковий денний звіт касового апарату — як звичайного, так і програмного. Друкувати його чи ні, як, де і скільки зберігати, як часто формувати Z-звіт, електронний Z-звіт, особливості Z-звітів програмних РРО, відповідальність за порушення — в огляді
67455