Як повернути надміру сплачений збір з добровільного декларування

454

Запитання

Як повернути надміру сплачену суму збору з одноразового добровільного декларування?

Відповідь

Головне для бухгалтера: зміни, що вплинуть на вашу роботу вже цього місяця

Якщо ДПС за результатами камеральної перевірки одноразової (спеціальної) добровільної декларації (далі — Декларація) виявить арифметичну помилку, що призвела до недоплати суми збору з одноразового добровільного декларування (далі — збір), декларант зобов’язаний:

  • сплатити суму недоплати впродовж 10 к. дн. після отримання відповідного повідомлення ДПС;
  • подати уточнюючу Декларацію впродовж 20 к. дн. після отримання цього повідомлення (абз. 4 пп. 15.1 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX Податкового кодексу України (ПК)).

Якщо сума збору в уточнюючій Декларації менша за суму сплаченого, надміру сплачену суму збору повернуть у порядку, що визначає стаття 43 ПК (абз. 4 п. 12 підрозд. 9-4 розд. XX ПК).

Щоб повернути суму грошового зобов’язання та пені, подайте відповідну заяву впродовж 1095 днів після виникнення помилково або надміру сплаченої суми/пені (п. 43.3 ПК).

За інформацією Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків


Наші спільний опір, щоденна боротьба наших хлопців та дівчат на передовій і наша надважка робота в тилу приносить свої результати. Ворог знесилений, а ми втримуємо економіку України на гідному рівні, навіть у такі скрутні часи. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахових видань «Головбух», «Головбух Агро», «Головбух Медицина», а також до експертно-правової системи «Експертус Головбух» на рік.

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. Тримаймо рівень!


Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Медичне страхування працівників за рахунок роботодавця: які податки сплатити

Консультація допоможе правильно облікувати страхові внески та оподаткувати вартість медичного страхування у вигляді страхових платежів, які сплачуються за рахунок витрат роботодавця
32996

Оподаткування доходів фізосіб від продажу майна

Час від часу у фізосіб виникає потреба у продажі квартир, будинків, земельних ділянок, автомобілів та іншого майна. Як оподатковуються такі продажі, чи завжди треба подавати податкову декларацію – відповіді на ці питання та приклади заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи у результаті продажу нерухомого та рухомого майна знайдете у консультації
119

Збільшення податків: коментар експерта щодо законопроєкту № 11416-д

Доопрацьований законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» від 30.08.2024 № 11416-д вже зареєстрували на сайті ВРУ. Розглянемо, що ці зміни означають для платників податків
756

Виправлення помилок у Додатку Д6 Податкового розрахунку

Через Додаток Д6 об’єднаного звіту з ЄСВ, ПДФО та військового збору роботодавці подають відомості за місяці звітного кварталу про спеціальний стаж працівників. У консультації мова піде про загальні правила та конкретні приклади виправлення помилок у цьому додатку
8353