Платник ПДВ став спрощенцем за ставкою 2%: чи перереєстровувати РРО/ПРРО для виключення ІПН із чеку

778

Запитання

Чи потрібно здійснювати перереєстрацію РРО та/або ПРРО з метою виключення інформації, щодо індивідуального податкового номеру в фіскальному чеку, якщо госпсуб’єкт включений до реєстру платників ПДВ та використовує особливості оподаткування єдиним податком за ставкою 2%?

Відповідь

🔊 Штрафи за відсутність або незастосування РРО

Індивідуальний податковий номер є єдиним для всього інформаційного простору України і зберігається за платником ПДВ до моменту анулювання реєстрації платника ПДВ.

Для госпсуб’єктів, які обирають третю групу єдиного податку зі ставкою 2%, та на час переходу на спрощену систему оподаткування перебувають у статусі платника ПДВ, відповідно до положень підпунктів 9.5 та 9.9 підрозділу 8 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (ПК) реєстрація платника ПДВ не анулюються.

Для госпсуб’єктів, що зареєстровані як платники ПДВ, обов’язковим реквізитом фіскального касового чека на товари (послуги) є, зокрема, індивідуальний податковий номер платника ПДВ.

У разі присвоєння/анулювання індивідуального податкового номера платника ПДВ госпсуб’єкт, який є використовує реєстратор розрахункових операцій (далі — РРО), інформує про відповідні зміни центр сервісного обслуговування, для проведення персоналізації РРО.

У разі присвоєння/анулювання індивідуального податкового номера платника ПДВ госпсуб’єкт, який є використовує програмний РРО подає заяву № 1-ПРРО (ідентифікатор форми J/F 1316604) з позначкою «Зміни (крім перереєстрації)». При цьому в розділі 2 «Дані щодо суб’єкта господарювання» заяви № 1-ПРРО зазначає належні дані, що відповідають вказаним змінам.

ЗІР, категорія 109.20


Вебінар для бухгалтера

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Товарний чек: зразок

Які обов’язкові реквізити товарного чека, яка його форма та зміст — про все це у статті
32325

Видатковий касовий ордер 2024

Видатковий касовий ордер – це обов’язковий документ, якщо підприємство має касу та видає готівку на господарські потреби чи передає її до банку. Коли заповнюєте форму, зважайте на все – від форми бланку до заповнення реквізитів. У консультації розповімо про заповнення видаткового касового ордера
77628

Фіскальний касовий чек на товари (послуги)

Фіскальний чек касового апарату (РРО/пРРО), хоча й не часто, але змін зазнає. Розглянемо його форму та обов’язкові реквізити, які має містити фіскальний чек
44349

Електронний чек 2024

У цьому огляді про те, як працюють електронні чеки, або е-чеки, та програмні реєстратори розрахункових операцій (пРРО), що є альтернативою звичайним касовим апаратам
12114

Касова книга: зразок заповнення

Касова книга – це документ, який має чіткі правила заповнення, за порушення яких можливий чималий штраф. Їх добре має знати касир, який веде та відповідає за касову книгу. Приклад заповнення касової книги, правила ведення паперової та електронної касової книги – у консультації
54554