Статті за темою Статутний капітал

Статутний капітал підприємства 2024: поняття, бухгалтерський облік та оподаткування
Статутний капітал — це вартість внесків засновників підприємства. У консультації детально розглянемо поняття статутного капіталу, обмеження щодо його розміру, оподаткування внесків до статутного капіталу, бухгалтерський облік статутного капіталу, зокрема операцій з формування, збільшення та зменшення статутного капіталу.
128841
Документи для державної реєстрації змін щодо ТОВ та ТДВ
Які документи необхідно подати для державної реєстрації змін до відомостей про розмір статутного капіталу, розміри часток у статутному капіталі чи склад учасників ТОВ та ТДВ, та хто може бути заявником при поданні документів — дізнаєтеся у роз’ясненні
1953
Продаж корпоративних прав 2023
Бізнесом володіють через корпоративні права. Контроль, дивіденди, управління – це те, що вони забезпечують. Однак від них вирішили позбутися. Як оподатковується продаж корпоративних прав? На яких рахунках відображаються корпоративні права? Особливості продажу в учасників ТОВ, повідомлення про зміни у кінцевих бенефіціарах, юридичне оформлення та інвестиційний прибуток у фізосіб. Про все це – у консультації
31567
Звіт про власний капітал 2023
Звіт про власний капітал — це четвертий фінансовий звіт, який присвячений змінам у власному капіталі підприємства. Після перших трьох він найлегший у заповненні, але це теж треба зробити правильно. Алгоритм заповнення звіту про власний капітал знайдете у статті.
36811
Статутний капітал ТОВ: як формують, поповнюють і зменшують
Розглянемо, як формують, поповнюють і зменшують статутний капітал товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ) його засновники — резиденти України з огляду на останні законодавчі зміни. Наведемо приклади обліку таких операцій.
43129
Податок на виведений капітал 2021
Ідея введення податку на виведений капітал «літає» у повітрі уже щонайменше 4 роки. Було підготовлено декілька законопроєктів, але його так і не ввели. Однак ймовірність заміни ним податку на прибуток все ж таки залишається досить високою. Отже, що таке податок на виведений капітал та до чого може призвести ця новація – у даному огляді.
34546
Вихід учасника з ТОВ 2021
Фізособа-засновник планує вийти зі складу учасників ТОВ. Сума виплати перевищить величину його внеску до статутного капіталу. Повертатимуть усе грошовими коштами, основними засобами та іншими матеріальними цінностями. З’ясуємо, якими будуть наслідки для ТОВ.
32054
Купівля-продаж частки у статутному капіталі
Купівля-продаж корпоративних прав – це не повсякденна операція й до неї треба ретельно підготуватися, щоб належним чином усе оформити й уберегти себе від юридичних і податкових ризиків. А вони існують: судове оскарження продажу корпоративних прав, сплата зайвих податків та врешті-решт згаяний час. Основні нюанси купівлі-продажу частки у статутному капіталі ТОВ та інших форм підприємств розглянемо в даній консультації.
28578
Спрощення залучення інвестицій та запровадження нових фінансових інструментів – огляд Закону № 738
Новоприйнятий Закон № 738 зачіпає законодавство України щодо цінних паперів, фондового ринку та товарних бірж. З’являються нові види цінних паперів, врегульовуються питання взаємозаліків у вигляді ліквідаційного (фінансового) неттінгу, створюється можливість для діяльності об’єднань власників облігацій. Огляд цих та інших нововведень для України у сфері фінансових інструментів – у консультації.
2179
Облік інвестицій за методом участі в капіталі
Якщо підприємство здійснило інвестицію в капітал іншого підприємства та ще й у такому розмірі, що частка володіння становить 20 чи більше відсотків, то виникли відносини “інвестор-асоційоване підприємство”. Облік таких інвестицій ведуть за методом участі в капіталі. Як це правильно зробити та про податкові наслідки – питання даної консультації.
11542