ДФС виявила у формі № 1ДФ декілька помилок: оштрафують за кожну з них?

Податківці попереджають: до платника податків застосують штраф у розмірі 510 гривень, якщо у ході документальної перевірки контролери виявлять порушення норм пункту 119.2 Податкового кодексу України.

А саме: неподання, подання з порушенням встановлених строків, подання не у повному обсязі, з недостовірними відомостями або з помилками податкової звітності про суми доходів, нарахованих (сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них ПДФО. І якщо такі недостовірні відомості або помилки призвели до зменшення та/або збільшення податкових зобов’язань платника податку та/або до зміни платника податку (штраф за уточнюючий 1дф 2019).

Якщо протягом року вже було застосовано штраф за таке саме порушення, сума штрафу буде вже 1020 грн.

При цьому, відповідальність застосують до загальної кількості порушень, а не до кожного порушення окремо.

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області

ДФС виявила у формі № 1ДФ декілька помилок: оштрафують за кожну з них?
Ірина Петрусенко,експерт Експертус Головбух
Податківці обов’язково перевірять, як ви заповнили форму № 1ДФ. За що і на скільки вони можуть оштрафувати, якщо знайдуть у ній помилки? Санкції за найпоширеніші порушення — дивіться у таблицях


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Помилки у податковому звіті з ЄСВ та ПДФО/ВЗ: виправляємо з експертом

Хоча Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ уже давно існує та об’єднаний, але питання по ньому все ще залишаються. Серед таких – як виправити помилки у цьому податковому звіті. Про способи виправлення помилок у Податковому розрахунку та приклади – у консультації
199000

Приклад заповнення Додатка 1 до Податкового розрахунку з ПДФО та ЄСВ

Податковий розрахунок за ІІІ квартал 2023 року подайте до 9 листопада. Діє оновлена форма, проте змін у ній не багато. Щоб правильно сформувати Додаток Д1, скористайтеся прикладами ситуацій у статті
55706

Додаток 4ДФ до Податкового розрахунку з ПДФО та ЄСВ: зразки заповнення

Додаток 4 ДФ Податкового розрахунку з ПДФО та ЄСВ призначений для того, щоб відображати в ньому нарахування будь-яких доходів на користь фізичних осіб, зокрема й ФОП. З’ясуємо коли та як подавати 4ДФ та за яким алгоритмом заповнювати.
67092

Додаток 5 до об'єднаної звітності з ПДФО та ЄСВ: коли подавати і як заповнювати

Експерт роз’яснить, коли необхідно вперше подавати Додаток 5 податкового розрахунку. У статті також ознайомитеся з алгоритмом заповнення і зможете скачати зразки заповнення Д5 до податкового розрахунку.
25579

Алгоритм заповнення єдиної звітності 2021

Звітувати з ЄСВ повинен майже кожний суб’єкт господарювання. Це стосується як тих, хто має найманих працівників, так і самозайнятих осіб, які звітують “за себе”. У консультації розглянемо, по яких звітах наразі “розподілений” ЄСВ та зосередимося на звітуванні з ЄСВ по найманим працівникам, наведемо зразок заповнення єдиної звітності.
22481

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді