Як внести зміни у додаток до ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним щодо РРО

Для внесення змін у додаток до ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним щодо РРО (КОРО), подайте заяву довільної форми

Як внести зміни у додаток до ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним щодо РРО

Роздрібну торгівля, зокрема, пальним можуть здійснювати госпсуб’єкти (у тому числі іноземні госпсуб’єкти, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) всіх форм власності, у тому числі їх виробники, за наявності у них ліцензій на роздрібну торгівлю (ст. 15 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» від 19.12.1995 № 481/95-BP; далі — Закон № 481).

У додатку до ліцензії на роздрібну торгівлю, зокрема, пальним госпсуб’єкт зазначає адресу місця торгівлі і вказує перелік електронних контрольно-касових апаратів та інформацію про них:

  • модель, модифікацію, заводський номер, виробника, дату виготовлення;
  • реєстраційні номери книг обліку розрахункових операцій (далі — КОРО), які знаходяться у місці торгівлі;
  • фіскальні номери програмних реєстраторів розрахункових операцій.

У разі зміни відомостей, зазначених у виданій госпсуб’єкту ліцензії (за винятком змін, пов’язаних з реорганізацією госпсуб’єкта та/або зміною типу акціонерного товариства), госпсуб’єкт зобов’язаний у місячний термін з дня внесення таких змін звернутися до органу, який видав ліцензію, з відповідною заявою.

Орган, який видав ліцензію, на підставі заяви протягом трьох робочих днів видає ліцензію, оформлену на новому бланку з урахуванням змін.

Законом № 481 не встановили окремих вимог до заяви та пакету документів, які подають для внесення змін щодо РРО, через який здійснюють реалізацію пального, зазначених у додатку до ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним.

Тому для внесення змін у додаток до ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним щодо РРО (КОРО), необхідно подати заяву довільної форми із зазначенням адреси місця торгівлі, переліку РРО, ПРРО (КОРО), які знаходяться у місці торгівлі та інформації про них:

  • модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення;
  • реєстраційні номери посвідчень РРО (КОРО), які знаходяться у місці торгівлі, фіскальні номери ПРРО, дату початку їх обліку в податкових органах, а також документи, які потребують внесення змін (ліцензія з додатком).

Орган ліцензування на підставі такої заяви протягом трьох робочих днів видає госпсуб’єкту переоформлену ліцензію з урахуванням змін.

Плату за ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним справляють щорічно і зараховують до місцевих бюджетів.

У разі роздрібної торгівлі, зокрема, пальним через РРО (КОРО), не зазначеним у ліцензії, до госпсуб’єктів (у тому числі іноземних госпсуб’єктів, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) застосовують фінансові санкції у вигляді штрафів у розмірі 200% вартості реалізованої через такі РРО (КОРО) продукції, але не менше 10 000 грн (абз. 11 ч. 2 ст. 17 Закону № 481).

За інформацією ДПС по роботі з ВПП

Вебінар для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Договір позики: зразок

Договір позики містить істотні умови: ви отримуєте гроші або речі у борг зі зобов’язанням погасити суму, або повернути річ у визначений термін. Скачайте ЗРАЗОК ДОГОВОРУ ПОЗИКИ, щоб забути про помилки. У статті також дізнаєтесь, як правильно оформити договір позики, які податкові і юридичні аспекти, що з оподаткуванням та обліком
36244

Мобілізаційний Закон № 3633: до чого готуватися працівникам і роботодавцям із 18.05.2024

Нагляд за виконанням мобілізаційного законодавства посилюють. Маємо чергові зміни у правилах військового обліку. Експерт акцентував на важливих моментах, які стосуються обов’язків роботодавців
6478

Як відкрити та обліковувати літній майданчик

На час спеки суб’єкти ресторанного господарства відкривають додаткові літні майданчики. Це зручно для клієнтів, яким приємніше відпочивати просто неба, і вигідно суб’єктам господарювання. З'ясуємо, як організувати роботу літнього майданчика і відобразити такі операції в обліку
1502

Розмитнення авто 2024

У консультації розглянемо правила розмитнення авто, нове в розмитненні автомобілів, а також розмитнення електромобілів
158763

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді