В який строк маєте ознайомити працівника із графіками змінності

Виробничий календар — 2020 для п’ятиденки

Час початку і закінчення щоденної роботи (зміни) визначають правилами внутрішнього трудового розпорядку і графіками змінності (ст. 57 Кодексу законів про працю України; КЗпП). Тривалість робочого часу працівників не може перевищувати 40 годин на тиждень.

При змінних роботах працівники чергуються в змінах рівномірно в порядку, встановленому правилами внутрішнього трудового розпорядку.

Режим роботи, тривалість робочого часу і часу відпочинку працівників конкретного підприємства встановлює роботодавець у правилах внутрішнього трудового розпорядку або у колективному договорі з дотриманням норм законодавства про працю.

Фахівці міністерства нагадують, що зараз є чинні Типові правила від 20.07.84 № 213. Йдеться про частину, що не суперечить Конституції і законам України.

Графіки змінності доводять до відома працівників не пізніше чим за один місяць до введення їх в дію (п. 13 Типових правил ).

Лист Мінсоцполітики від 09.07.2019 № 799/0/204-19


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Резерв премій за підсумками року: створюємо та коригуємо

Підприємство нараховує резерв на виплату винагороди за підсумками року. У вересні керівництво помітило, що планові показники не виконало, тому вирішило не виплачувати працівникам премію за результатами поточного року. Чи можна відкоригувати резерв посеред року? Якщо так, то як це задокументувати?
7397

Відомість нарахування заробітної плати 2024

Бухгалтер під час нарахування зарплати працює з чималою кількістю первинних документів, основним з яких є розрахунково-платіжна відомість. Якщо зарплатна відомість працівника містить помилки, це може призвести до штрафів. Як все правильно оформити та які форми документів краще використати читайте у консультації
184645

Штраф за несвоєчасну виплату заробітної плати 2024

Затримка заробітної плати — це порушення трудового законодавства, за яке передбачено штраф. Поговоримо про розмір штрафу за несвоєчасну виплату зарплати у 2024році, та коли вдасться уникнути покарання
72045

Норми тривалості робочого часу 2025

У статті знайдете календар робочого часу 2025 для 5-денки та 6-денки, а також іншу доречну інформацію для планування часу наприклад про облік робочого часу, враховуючи реалії воєнного часу
743

Навчання працівників за рахунок підприємства

Коли направляєте працівника на навчання, чітко визначте вид навчання та його вартість, місце, де працівник навчатиметься. Консультація підкаже, як правильно все оформити та уникнути сплати зайвих податків
8862

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді