Роботодавець оплатив медстраховку працівника: як показати в додатку 4ДФ

Податківці пояснили, за якою ознакою доходу в додатку 4 ДФ до Розрахунку відображати суму страхових внесків за договорами добровільного медстрахування в межах 30% нарахованої зарплати та сума перевищення встановленого граничного розміру, сплачену роботодавцем за свій рахунок

image79

Заробітна плата і аванс: поради експерта + розрахункові приклади

Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок) та Порядок його заповнення та подання затвердив Мінфін наказом від 13.01.2015 № 4 (далі — Порядок).

Довідник ознак доходів фізичних осіб наведений в додатку 2 до Порядку.

Ознаку доходу зазначають у графі 6 додатку 4 «Відомості про суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військового збору» (далідодаток 4ДФ)

Суми пенсійних внесків, що сплачує роботодавець-резидент за свій рахунок за договорами недержавного пенсійного забезпечення платника та/або за договорами добровільного медичного страхування в межах 30% нарахованої зарплати такому працівнику відображають у додатку 4ДФ до Розрахунку за ознакою доходу «125» (пп. «в» пп. 164.2.16 Податкового кодексу України).

Отже, суму страхових внесків за договорами добровільного медичного страхування в межах 30% нарахованої зарплати відображайте у додатку 4 ДФ до Розрахунку за ознакою доходу «125».

За інформацією ДПС у Черкаській області

Вебінар для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Помилки у податковому звіті з ЄСВ та ПДФО/ВЗ: виправляємо з експертом

Хоча Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ уже давно існує та об’єднаний, але питання по ньому все ще залишаються. Серед таких – як виправити помилки у цьому податковому звіті. Про способи виправлення помилок у Податковому розрахунку та приклади – у консультації
190126

Приклад заповнення Додатка 1 до Податкового розрахунку з ПДФО та ЄСВ

Податковий розрахунок за ІІІ квартал 2023 року подайте до 9 листопада. Діє оновлена форма, проте змін у ній не багато. Щоб правильно сформувати Додаток Д1, скористайтеся прикладами ситуацій у статті
54405

Додаток 4ДФ до Податкового розрахунку з ПДФО та ЄСВ: зразки заповнення

Додаток 4 ДФ Податкового розрахунку з ПДФО та ЄСВ призначений для того, щоб відображати в ньому нарахування будь-яких доходів на користь фізичних осіб, зокрема й ФОП. З’ясуємо коли та як подавати 4ДФ та за яким алгоритмом заповнювати.
65723

Додаток 5 до об'єднаної звітності з ПДФО та ЄСВ: коли подавати і як заповнювати

Експерт роз’яснить, коли необхідно вперше подавати Додаток 5 податкового розрахунку. У статті також ознайомитеся з алгоритмом заповнення і зможете скачати зразки заповнення Д5 до податкового розрахунку.
25236

Алгоритм заповнення єдиної звітності 2021

Звітувати з ЄСВ повинен майже кожний суб’єкт господарювання. Це стосується як тих, хто має найманих працівників, так і самозайнятих осіб, які звітують “за себе”. У консультації розглянемо, по яких звітах наразі “розподілений” ЄСВ та зосередимося на звітуванні з ЄСВ по найманим працівникам, наведемо зразок заповнення єдиної звітності.
21374

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді