Заповнюємо реквізит «Призначення платежу» платіжної інструкції у разі сплати податкового боргу

Ознайомтесь з прикладами заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції у разі сплати податкового боргу

image47

Порядок заповнення реквізиту «призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення» затвердив Мінфін наказом від 22.03.2023 № 148 (далі — Порядок).

Перелік кодів видів сплати, які використовують при погашенні податкового боргу, наведений у додатку 1 до Порядку.

Так, назва коду виду сплати:

  • «Сплата коштів платником податків, щодо якого відкрито провадження у справі про банкрутство» відповідає коду виду сплати «117»
  • «Сплата коштів у рахунок погашення податкового боргу/заборгованості з єдиного внеску/грошових зобов’язань» — «140»;
  • «Сплата розстрочених (відстрочених) сум» — «145».

При сплаті податків, зборів, митних, інших платежів, ЄСВ, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави на бюджетні/небюджетні/єдиний/депозитний рахунки у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції заповнюйте такі поля: «Код виду сплати»; «Додаткова інформація запису».

У полі «Код виду сплати» вказуйте код виду сплати, визначений Переліком кодів видів сплати, згідно з додатком 1 до Порядку.

У полі «Додаткова інформація запису» заповнюйте інформацію щодо переказу коштів у довільній формі, в залежності від конкретного випадку погашення податкового боргу (сплата коштів у рахунок погашення податкового боргу; сплата коштів платником податків, щодо якого відкрито провадження у справі про банкрутство; проведення взаєморозрахунків з погашення розстрочених (відстрочених) сум податкового боргу).

Приклади заповнення реквізиту «Призначення платежу»:

1. При перерахуванні коштів у рахунок погашення податкового боргу з податку на прибуток у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції заповнюйте такі поля:

  • у полі «Код виду сплати» платник зазначайте код виду сплати «140»;
  • у полі «Додаткова інформація запису» заповнюйте інформацію щодо переказу коштів у довільній формі «погашення податкового боргу з податку на прибуток».

2. При перерахуванні коштів у рахунок погашення заборгованості з ЄСВ у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції заповнюйте такі поля:

  • у полі «Код виду сплати» зазначайте код виду сплати «140»;
  • у полі «Додаткова інформація запису» заповнюйте інформацію щодо переказу коштів у довільній формі (погашення заборгованості з єдиного внеску).

За інформацією ДПС у Херсонській області


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Декларація збору за місця для паркування транспортних засобів: зразок

Хто сплачує збір за місця для паркування транспортних засобів, як розрахувати збір за місця для паркування транспортних засобів та його розмір, терміни декларування та сплати збору, розрахунок суми податкової пільги зі збору за місця для паркування, порядок заповнення декларації збору за місця для паркування зі зразками заповнення – у консультації
739

Неможливість виконувати податкові обов’язки – як підтвердити

Як підвередити неможливість виконувати свої податкові обов’язки під час війни, аби не було штрафів за невчасне декларування та несплату податків? Від Мінфіну вже вийшов відповідний Порядок. У статті розглянемо, які підстави він надає; які заяви, повідомлення та підтверджуючі документи для цього потрібні; коли та як їх подавати
17683

Календар бухгалтера 2024: серпень

Останній місяць літньої спеки. У серпні, як завжди, слід розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу. У цьому допоможе виробничий календар на серпень 2024, а сплатити податки – податковий календар на серпень 2024. Вчасно подати податкову, фінансову та статистичну звітність – у поміч Вам бухгалтерський календар на серпень 2024
23103

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді