Заповнюємо реквізит «Призначення платежу» платіжної інструкції у разі сплати податкового боргу

Ознайомтесь з прикладами заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції у разі сплати податкового боргу

image34

Порядок заповнення реквізиту «призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення» затвердив Мінфін наказом від 22.03.2023 № 148 (далі — Порядок).

Перелік кодів видів сплати, які використовують при погашенні податкового боргу, наведений у додатку 1 до Порядку.

Так, назва коду виду сплати:

  • «Сплата коштів платником податків, щодо якого відкрито провадження у справі про банкрутство» відповідає коду виду сплати «117»
  • «Сплата коштів у рахунок погашення податкового боргу/заборгованості з єдиного внеску/грошових зобов’язань» — «140»;
  • «Сплата розстрочених (відстрочених) сум» — «145».

При сплаті податків, зборів, митних, інших платежів, ЄСВ, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави на бюджетні/небюджетні/єдиний/депозитний рахунки у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції заповнюйте такі поля: «Код виду сплати»; «Додаткова інформація запису».

У полі «Код виду сплати» вказуйте код виду сплати, визначений Переліком кодів видів сплати, згідно з додатком 1 до Порядку.

У полі «Додаткова інформація запису» заповнюйте інформацію щодо переказу коштів у довільній формі, в залежності від конкретного випадку погашення податкового боргу (сплата коштів у рахунок погашення податкового боргу; сплата коштів платником податків, щодо якого відкрито провадження у справі про банкрутство; проведення взаєморозрахунків з погашення розстрочених (відстрочених) сум податкового боргу).

Приклади заповнення реквізиту «Призначення платежу»:

1. При перерахуванні коштів у рахунок погашення податкового боргу з податку на прибуток у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції заповнюйте такі поля:

  • у полі «Код виду сплати» платник зазначайте код виду сплати «140»;
  • у полі «Додаткова інформація запису» заповнюйте інформацію щодо переказу коштів у довільній формі «погашення податкового боргу з податку на прибуток».

2. При перерахуванні коштів у рахунок погашення заборгованості з ЄСВ у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції заповнюйте такі поля:

  • у полі «Код виду сплати» зазначайте код виду сплати «140»;
  • у полі «Додаткова інформація запису» заповнюйте інформацію щодо переказу коштів у довільній формі (погашення заборгованості з єдиного внеску).

За інформацією ДПС у Херсонській області

Вебінар для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Календар бухгалтера 2024: червень

Червень ― наша боротьба триває, ми мужньо боремося з ворогом та продовжуємо працювати. Виробничий календар на червень 2024 та податковий календар на червень, допоможе бухгалтеру вчасно подати звітність та сплатить податки
21709

Головне для бухгалтера в травні 2024 року

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати в травні. Це нові або оновлені консультації, форми із зразками заповнення, довідники і найважливіші новини, які вплинуть на роботу бухгалтера в травні. Роботи, як завжди, багато, але разом ми впораємось!
2708

Форма № 4-ПН

Хто і коли повинен подавати Звіт № 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці», актуальний бланк і зразок форми № 4-ПН — у статті
7875

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді