Новий Звіт з ЄСВ діє з 01.02.2021: хто за ним звітує

UA RU

⚡️ ЯК І ЗА ЯКОЮ ФОРМОЮ ВИ ПОДАВАТИМЕТЕ ЗВІТ З ЄСВ З 2021 РОКУ ⚡️

З 01.02.2021 Звіт з ЄСВ подають у редакції, затвердженій наказом Мінфіну «Про затвердження Змін до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 05.11.2020 № 670 (далі — Наказ № 670). Новий формат 13 версії.

Відомо що в останнє щомісячний Звіт з ЄСВ страхувальники подавали за грудень 2020 року. А за січень, лютий та березень 2021 року платники ЄСВ звітуватимуть щоквартально за оновленою об’єднаною формою відповідно до наказу Мінфіну від 15.12.2020 № 773.

Новий Звіт з ЄСВ діє з 01.02.2021: хто за ним звітує

Так кому ж потрібно звітувати за формою, що затверджена наказом № 670?

1. Страхувальники, які знаходяться у статусі державної реєстрації припинення до 28.02.2021, а також членів фермерського господарства, які втратили цей статус, набули статус особи, яка підлягає страхуванню на інших підставах, звільнені від сплати ЄСВ до цієї дати.

Такі особи зобов’язані подати Звіт з ЄСВ за новою формоюза останній звітний період до дня державної реєстрації припинення.

Разом зі Звітом за останній звітний період страхувальники зобов'язані подати звіти за попередні звітні періоди, якщо вони не подавались.

2. ФОПи, у тому числі спрощенці, формують та подають річний Звіт з ЄСВ за формою № Д5 до 10 лютого. Відповідно за 2020 рік Звіт з ЄСВ їм необхідно подати вже за новою формою, якщо до 01.02.2021 вони його ще не подали.

3. За оновленим Звіт з ЄСВ прийдеться звітувати, якщо виявили помилки у минулих періодах.

За інформацією у Волинській області


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Звільнили та прийняли в одному місяці: коли донарахувати ЄСВ

Трапляються випадки, коли працівника звільнили та знов працевлаштували в одному й тому самому місяці. Сумарна зарплата за такий місяць може не перевищувати мінімальної. Чи спрацьовує вимога донарахувати мінімальний ЄСВ? Експерт пояснив цю ситуацію та розглянув можливі варіанти
338

Виправлення помилок у Додатку Д6 Податкового розрахунку

Через Додаток Д6 об’єднаного звіту з ЄСВ, ПДФО та військового збору роботодавці подають відомості за місяці звітного кварталу про спеціальний стаж працівників. У консультації мова піде про загальні правила та конкретні приклади виправлення помилок у цьому додатку
8352

Виправлення помилок у Додатку Д5 Податкового розрахунку

Через Додаток Д5 об’єднаного звіту з ЄСВ, ПДФО та військового збору роботодавці подають відомості за звітний квартал про трудові відносини осіб, зокрема період їхнього початку та закінчення. У консультації знайдете як загальні правила, так і приклади виправлення помилок у цьому додатку
30759

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді