Коли сплатити податкові зобов’язання, якщо звітність подали невчасно

UA RU
Дізнайтесь, у який термін необхідно сплатити податкове зобов’язання, у разі несвоєчасного подання звітності

Коли сплатити податкові зобов’язання, якщо звітність подали невчасно

Чи покарають за воєнного стану за неподання звітності та несплату податків

Платник зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, яку зазначив у поданій ним податковій декларації, упродовж 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку для подання податкової декларації (п. 57.1 Податкового кодексу України).

Податковий агент зобов’язаний сплатити суму податкового зобов’язання (суму нарахованого/утриманого податку), самостійно визначеного ним з доходу, що виплачує на користь платника фізособи та за рахунок такої виплати, у строки, що передбачили ПК.

Суму податкового зобов’язання, визначену у митній декларації, платник зобов’язаний сплатити до/або на день подання митної декларації.

Якщо граничний строк сплати податкового зобов’язання припадає на вихідний або святковий день, останнім днем сплати податкового зобов’язання вважають операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

Тож, платник у разі подання звітності до граничного терміну сплати, зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій ним податковій декларації, до граничного терміну сплати відповідної декларації.

У разі подання звітності платником після граничного терміну сплати, він зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, до подання такої декларації, оскільки граничний термін сплати вже минув.

За інформацією ДПС в Івано-Франківській області

Вебінар для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Головне для бухгалтера в травні 2024 року

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати в травні. Це нові або оновлені консультації, форми із зразками заповнення, довідники і найважливіші новини, які вплинуть на роботу бухгалтера в травні. Роботи, як завжди, багато, але разом ми впораємось!
2433

Форма № 4-ПН

Хто і коли повинен подавати Звіт № 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці», актуальний бланк і зразок форми № 4-ПН — у статті
7750

Які податки сплачують резиденти Дія Сіті

У консультації розглянемо вимоги до резидентів Дія Сіті, які суб’єкти господарювання можуть бути резидентом Дія Сіті, які пільги з оподаткування для резидентів Дія Сіті, умови застосування зниженої ставки ПДФО до доходу найманих працівників
33095

Податкова декларація екологічного податку 2024

Як заповнити декларацію з екологічного податку 2024, яку заяву слід подати до податкової, якщо обсяги викидів парникового газу знаходяться у межах ліміту, строки декларування та інші пов’язані питання – у цьому огляді
65705

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді