Проведення через ПРРО розрахункових операцій «Накладений платіж» та/або «Післяплата»

У ПРРО від ДПС маєте можливість, після виконання дії «Сформувати чек», обрати відповідну умову оплати за товар чи послугу

image60

При продажу товарів з оплатою декількома платежами (передплата і післяплата; часткова оплата з подальшим розстроченням платежу тощо) продавець повинен оформити і видати окремий фіскальний касовий чек на кожну частину розрахунку за умови прийняття готівки чи платіжних карток від покупця.

За умови оплати покупцем коштів на поточний рахунок продавця (за реквізитами у форматі IBAN) РРО/ПРРО може не застосовуватись. У разі застосування різних способів розрахунків, наприклад, один платіж на поточний рахунок продавця за реквізитами у форматі IBAN, а інший — готівкою, обов’язковим є видача фіскального касового чека саме на приймання готівки (при цьому чек має включати в себе раніше отриману суму оплати).

У ПРРО від ДПС надали користувачу можливість, після виконання дії «Сформувати чек», обрати відповідний вид оплати за товар (послугу).

У вікні «Умови оплати» оберіть одну з умов оплати за товар (послугу): передплата, чергова сплата, остаточний розрахунок.

При обранні умови оплати «Передплата» зазначайте інформацію про суми часткової оплати, яку отримаєте за товар (послугу).

При обранні оплати «Чергова сплата» зазначайте інформацію про суму раніше отриманих оплат за товар (послугу), суму чергової сплати у гривневому виразі, яку отримаєте за товар (послугу), фіскальний номер чека, за яким здійснили передплату за товар (послугу).

При обранні умови оплати «Остаточний розрахунок» зазначайте інформацію про суму раніше отриманих оплат за товар (послугу), суму остаточного розрахунку, фіскальний номер чека, за яким здійснили передплату за товар (послугу).

За інформацією ДПС в Івано-Франківській області

Вебінар для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Касова книга: зразок заповнення

Касова книга – це документ, який має чіткі правила заповнення, за порушення яких можливий чималий штраф. Їх добре має знати касир, який веде та відповідає за касову книгу. Приклад заповнення касової книги, правила ведення паперової та електронної касової книги – у консультації
52065

ФОП на єдиному податку надає в оренду майно: чи потрібен РРО

Розбираємося, чи можуть платники єдиного податку другої та третьої груп не використовувати для отримання орендної плати в готівковій формі РРО, як відображати перехід отриманих коштів орендної плати зі статусу коштів ФОП у статус коштів доходів фізичної особи, отриманих від підприємницької діяльності
1696

Z-звіт: як сформувати

Z-звіт — це обов’язковий денний звіт касового апарату — як звичайного, так і програмного. Друкувати його чи ні, як, де і скільки зберігати, як часто формувати Z-звіт, електронний Z-звіт, особливості Z-звітів програмних РРО, відповідальність за порушення — в огляді
66882

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді