Скільки ПРРО може працювати в режимі офлайн

Податківці пояснили, як рахується час роботи ПРРО в режимі офлайн

image79

Порядок реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій затвердив Мінфін наказом від 23.06.2020 № 317 (далі — Порядок № 317).

Програмне рішення ПРРО під час роботи в режимі офлайн має забезпечувати постійний контроль, зокрема, щодо:

  • відновлення зв’язку ПРРО із фіскальним сервером та перевірити наявність такого зв’язку перед формуванням кожного розрахункового документа в режимі офлайн;
  • дотримання граничних строків застосування режиму офлайн;
  • інформування особи, яка здійснює розрахункову операцію про залишок часу, протягом якого може тривати режим офлайн;
  • припинення проведення розрахункових операцій у режимі офлайн у разі досягнення одного із граничних строків (36 годин підряд або 168 годин упродовж календарного місяця (абз. 3 пп. 3 розділу V Порядку № 317).

ПРРО має бути автоматично переведений із режиму офлайн у режим онлайн-обміну з фіскальним сервером у момент відновлення зв’язку між ПРРО та фіскальним сервером (п. 2 розд. V Порядку № 317).

Отже, в ПРРО час перебування в режимі офлайн рахують відповідно від моменту переходу в режим офлайн до виходу з режиму офлайн (передача чеків/звітів сформованих в режимі офлайн на фіскальний сервер ДПС).

Перехід в режим офлайн відбувається при формуванні Повідомлення про проведення розрахункових операцій у період відсутності зв’язку між програмним реєстратором розрахункових операцій та фіскальним сервером за формою № 4-ПРРО, що є додатком 4 до Порядку № 317 (ідентифікатор J/F1316901), далі Повідомлення № 4-ПРРО.

Роботу в режимі офлайн можете контролювати шляхом сумування періодів часу, упродовж якого ПРРО перебував у режимі офлайн:

  • від дати та часу, зазначеного в Повідомленні № 4-ПРРО з відміткою «початок переведення ПРРО в режим офлайн»
  • до дати та часу, зазначеного в Повідомленні № 4-ПРРО з відміткою «завершення режиму офлайн».

У програмному рішенні «ПРРО Каса» налаштували відображення часу проведеного в режимі офлайн.

За інформацією ДПС по роботі з ВПП

Вебінар для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Касова книга: зразок заповнення

Касова книга – це документ, який має чіткі правила заповнення, за порушення яких можливий чималий штраф. Їх добре має знати касир, який веде та відповідає за касову книгу. Приклад заповнення касової книги, правила ведення паперової та електронної касової книги – у консультації
52057

ФОП на єдиному податку надає в оренду майно: чи потрібен РРО

Розбираємося, чи можуть платники єдиного податку другої та третьої груп не використовувати для отримання орендної плати в готівковій формі РРО, як відображати перехід отриманих коштів орендної плати зі статусу коштів ФОП у статус коштів доходів фізичної особи, отриманих від підприємницької діяльності
1695

Z-звіт: як сформувати

Z-звіт — це обов’язковий денний звіт касового апарату — як звичайного, так і програмного. Друкувати його чи ні, як, де і скільки зберігати, як часто формувати Z-звіт, електронний Z-звіт, особливості Z-звітів програмних РРО, відповідальність за порушення — в огляді
66868

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді