Отримати статус внутрішньо переміщеної особи та відповідну допомогу тепер можна через застосунок «Дія»

Відтепер отримати статус і допомогу для ВПО можна в «Дії»

Отримати статус внутрішньо переміщеної особи та відповідну допомогу тепер можна через застосунок «Дія»

Воєнний стан: на що розраховувати платникам податків

Українці, які вимушено евакуювалися з регіонів бойових дій до більш безпечних місць в Україні, можуть онлайн:

  • отримати статус внутрішньо переміщеної особи (ВПО);
  • подати заявку на щомісячну виплату.

Для цього достатньо скористатися застосунком «Дія».

Статус ВПО можна отримати як для себе, так і для своїх дітей.

Розмір допомоги для ВПО:

  • 2000 грн — для дорослих;
  • 3000 грн — для дітей.

Виплати нарахують на картку «єПідтримка». Ці кошти можна використати як завгодно: зняти готівку, переказати на іншу картку чи купити будь-який товар.

Як отримати статус і допомогу для ВПО в «Дії»

1. Оновіть застосунок і в розділі «Послуги» виберіть «Отримати статус ВПО».

2. Зазначте своє поточне місцеперебування та підтвердьте геолокацію (вона потрібна один раз, щоб скористатися послугою).

3. Якщо у вас є діти, можете отримати статус переселенця і для них. Свідоцтва про народження підтягнуться в «Дію» (або можете ввести їх вручну).

4. Щоб отримувати фінансову допомогу, виберіть картку «єПідтримка».

5. Зазначте, яка саме допомога вам необхідна — потреби в медичному обслуговуванні, освіті або гуманітарці. Залиште контактні дані. Цю інформацію отримає Мінсоцполітики. Щойно з’явиться можливість допомогти, з вами зв’яжуться представники соцзахисту.

Заява сформована! Перевірте її, підтвердьте достовірність даних і натисніть «Надіслати».

Довідка ВПО з’явиться з вашими цифровими документами в «Дії», очікуйте виплати на картку «єПідтримка».

Усю інформацію про виплати, допомогу та отримання статусу ВПО Мінцифри зібрало на сайті.

Наразі послуга доступна для українців, які отримують статус ВПО вперше. Мінцифри працює над тим, щоб найближчим часом цією послугою змогли скористатися і ті переселенці, які отримали статус ВПО раніше.

Тримаймося, єднаймося, підтримуймо одне одного!

За повідомленням Мінцифри


Шановні бухгалтери, редакція «Головбух» працює для вас і у воєнний час. Відновили випуск електронних продуктів. Наша з вами головна мета — підтримати український бізнес у цей важкий час і зробити все від нас залежне задля спільної Перемоги. Передплачуйте ваші електронні журнали з вагомою знижкою у розмірі 50% на 6 місяців: Головбух, Головбух Агро, Головбух Медицина, а також експертно-правову систему "Експертус Головбух". Будьте певні, що матимете відповіді на всі робочі питання і під час воєнного стану, і після нашої Перемоги.

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з особистим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Будьмо на зв’язку щодня!


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

ФОП з найманими працівниками: як нарахувати і виплатити зарплату

Чи може ФОП мати найманих працівників? Так, фізособи-підприємці можуть мати найманих працівників. Відповідно, вони мусять нараховувати і виплачувати зарплату, платити з неї податки. Розглянемо, як це правильно робити і якими документами оформлювати
27

Облікова ставка НБУ 2024

Облікова ставка НБУ — монетарний інструмент, за яким НБУ встановлює для суб'єктів грошово-кредитного ринку орієнтир щодо вартості залучених та розміщених грошових ресурсів. Із 20.09.2024 розмір облікової ставки НБУ залишиться на рівні 13% річних
53431

Медичне страхування працівників за рахунок роботодавця: які податки сплатити

Консультація допоможе правильно облікувати страхові внески та оподаткувати вартість медичного страхування у вигляді страхових платежів, які сплачуються за рахунок витрат роботодавця
33026

Календар бухгалтера 2024: жовтень

Актуальна осіння інформація для бухгалтера — виробничий календар на жовтень 2024 року та податковий календар на жовтень 2024 року. Розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу, вчасно подати фінансову, податкову та статистичну звітність і сплатити податки — у поміч календар для бухгалтера на жовтень 2024 року
19822

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді