Грошові виплати до Дня Незалежності України у 2024 році

Механізм виплати такий же, як був у 2023 році

Грошові виплати до Дня Незалежності України у 2024 році

Порядок здійснення разової грошової виплати до Дня Незалежності України, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань», затвердив Кабмін постановою від 27.12.2023 № 1396.

Пенсіонерам, які мають право на таку виплату, грошову допомогу виплачуватимуть у серпні разом із пенсією — без додаткового звернення.

Ветеранам війни, які проходять службу/працюють та не є пенсіонерами, кошти спрямують на небюджетні рахунки військових частин, установ, організацій, де такі громадяни проходять службу/працюють, на підставі поданих заявок, в т. ч. через вебпортал електронних послуг ПФУ.

Тим, хто має право на виплату, не є пенсіонером та не проходить службу/не працює, для отримання допомоги потрібно подати до ПФУ заяву (довільної форми). Виплату проведуть за місцем проживання осіб на поточний рахунок в уповноваженому банку.

Заявки/заяви на здійснення разової грошової виплати подаються до 1 серпня поточного року. Якщо можливість подати заявку/заяву у зазначений термін відсутня, це можна зробити до 1 жовтня 2024 року.

Розміри виплат визначили постановою Уряду «Про встановлення розмірів разової грошової виплати до Дня Незалежності України, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань», у 2024 році» від 02.04.2024 № 369.

За інформацією ПФУ


Безплатний вебінар Авто на підприємстві

Статті за темою

Усі статті за темою

Відклик з відпустки

На підприємстві може виникнути ситуація, коли вкрай потрібний працівник перебуває у відпустці. Відкликання з відпустки: підстави, порядок, оплата праці, зразок наказу про відкликання з відпустки — у статті
67853

Зразки наказів про призначення чи відмову в лікарняному

Роботодавцеві як страхувальнику надали право самостійно розробляти документи, за якими він призначає соцвиплати чи відмовляє у допомозі. Затверджених форм немає. Експерт підготував для вас зразки. Адаптуйте під своє підприємство та користуйтеся
170

Оподаткування додаткового доходу

Додатковий заробіток є можливістю «вижити» у складні часи або альтернативою зростанню заробітку за основним напрямом. Як оподатковуються додаткові доходи, чим вони відрізняються від основних – в огляді
76

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді