Уряд запускає грантові програми для переробної та ІТ−галузей

Уряд підтримав реалізацію трьох грантових програм з підтримки підприємництва та створення нових робочих місць під час війни. Вони спрямовані на розвиток переробної промисловості та ІТ−сфери.

Уряд запускає грантові програми для переробної та ІТ−галузей

СПЕЦПРОЄКТ. Робота та держпідтримка бізнесу в умовах воєнного стану

Програма розвитку переробної галузі передбачає державне співфінансування підприємців, які хочуть створити або розвинути свій бізнес.

Кошти виділяють на придбання основних засобів виробництва та покриття витрат на їх доставку та введення в експлуатацію.

Перші 1000 заявників отримують грант у розмірі до 70% вартості проєкту, решту 30% фінансують власним коштом.

Учасники можуть залучити додаткові кредитні кошти — до 16 млн грн за програмою «5—7—9» під 0%.

Підприємці мають сплатити податки та ЄСВ на суму гранту впродовж 3 років, створивши щонайменше 25 робочих місць.

Програма інвестицій у ІТ−стартапи дасть змогу розробникам технологічних продуктів залучити фінансування для відкриття і розвитку бізнесів у сфері високих технологій.

У межах проєкту фінансують реалізацію ІТ−стартапів на різних етапах — від ідеї до готового продукту.

Для стартапів, залежно від стадії реалізації, Фонд розвитку інновацій надає грант від 750 тис. до 3,5 млн грн з чіткими умовами про кількість залучених працівників. Зі свого боку, Фонд інвестицій надає поворотну фінансову допомогу від 3,5 до 8 млн грн.

Обов'язок отримувача гранта — сплатити податки та ЄСВ у розмірі 50% отриманого гранту впродовж двох років та створити не менше 5 робочих місць.

Програма «Старт в ІТ» — це гранти на навчання українців за ІТ−спеціальностями.

Отримати фінансування можуть громадяни, які втратили роботу, знаходяться в простої, неоплачуваних відпустках, ВПО, які бажають отримати нову професію у сфері IT.

Після завершення навчання учасники мають упродовж 30 днів працевлаштуватися за новою спеціальністю, відкрити ФОП або провадити незалежну професійну діяльність.

За інформацією Урядового порталу


Для багатьох 24 лютого досі завмерло на календарі, та час невпинний і за вікном вже червень. Знайте, що редакції та експерти поруч, і ми будемо робити все від нас залежне, щоб підтримати вас особисто та економіку України в цілому. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахових видань «Головбух», «Головбух Агро», «Головбух Медицина», а також до експертно-правової системи «Експертус Головбух» на рік.

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. І хай буде літо!


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Медичне страхування працівників за рахунок роботодавця: які податки сплатити

Консультація допоможе правильно облікувати страхові внески та оподаткувати вартість медичного страхування у вигляді страхових платежів, які сплачуються за рахунок витрат роботодавця
33055

Календар бухгалтера 2024: жовтень

Актуальна осіння інформація для бухгалтера — виробничий календар на жовтень 2024 року та податковий календар на жовтень 2024 року. Розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу, вчасно подати фінансову, податкову та статистичну звітність і сплатити податки — у поміч календар для бухгалтера на жовтень 2024 року
19845

Рахунок-фактура: зразок

Маєте справу з рахунком-фактурою у внутрішніх операціях чи інвойсом у ЗЕД — пам’ятайте, що не кожен рахунок має статус первинного документа, і не за кожним рахунком відбувається оплата. Які умови треба виконати, аби рахунок вважався первинним документом, рахунок фактура бланк — у консультації
186482

Заяви щодо ліцензій на роздрібну торгівлю алкоголем та тютюном

У статті: ► заява на отримання ліцензії на роздрібну торгівлю алкоголем 2024 бланк ► алгоритми заповнення заяв у різних випадках ► зразок заяви щодо ліцензії на право роздрібної торгівлі алкоголем та тютюном
61839

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді