Об'єднаний звіт з ЄСВ та ПДФО (Податковий розрахунок): Топ-10 відповідей ПФУ

01.01.2024 розпочалася звітна кампанія щодо подання податковими агентами Податкового розрахунку за ІV квартал 2023 року, яка триватиме до 09.02.2024 (включно)

Об'єднаний звіт з ЄСВ та ПДФО (Податковий розрахунок): Топ-10 відповідей ПФУ

Фахівці ПФУ надали відповіді на 10 актуальних запитань:

1. Які типи податкового розрахунку бувають та коли необхідно їх подавати?

2. Яким є порядок заповнення додатку 1 податкового розрахунку?

3. В яких випадках допускають внесення від’ємних значень сум нарахованої заробітної плати (нарахованого доходу) в додатку 1 податкового розрахунку?

4. Як відобразити у додатку 1 податкового розрахунку нарахування заробітної плати за попередній звітний (податковий) період, зокрема у зв’язку з уточненням кількості відпрацьованого часу, виявленням помилок?

5. У яких випадках допускається два і більше записів по одній застрахованій особі в додатку 1 податкового розрахунку?

6. Чи потрібно заповнювати графу 13 «кількість календарних днів перебування у трудових/цивільно-правових відносинах протягом звітного місяця» додатку 1 податкового розрахунку і в яких випадках?

7. Як вірно заповнити графу 22 ознака «неповний робочий час» додатку 1 податкового розрахунку?

8. Коли потрібно заповнювати графу 25 «ознака (0, 1)» додатку 1 податкового розрахунку?

9. Чи є обов’язковою для заповнення графа 26 «ознака наявності трудового договору з нефіксованим робочим часом (1 — так, 0 — ні) в додатку 1 податкового розрахунку?

10. У яких випадках необхідно подавати додаток 5 до податкового розрахунку?

Нагадуємо, що Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків — фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску» затвердив Мінфін наказом від 13.01.2015 № 4 (у редакції наказу від 15.12.2020 №773.

За інформацією ПФУ

Знижки на передплату бухгалтерських виданьСкористайтеся нагодою та отримайте знижки на передплату професійних е-журналів «Головбух», «Головбух Агро», «Головбух Медицина», а також експертно-правової системи «Експертус Головбух»!

Статті за темою

Усі статті за темою

Календар бухгалтера 2024: червень

Червень ― наша боротьба триває, ми мужньо боремося з ворогом та продовжуємо працювати. Виробничий календар на червень 2024 та податковий календар на червень, допоможе бухгалтеру вчасно подати звітність та сплатить податки
21721

Головне для бухгалтера в травні 2024 року

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати в травні. Це нові або оновлені консультації, форми із зразками заповнення, довідники і найважливіші новини, які вплинуть на роботу бухгалтера в травні. Роботи, як завжди, багато, але разом ми впораємось!
2715

Форма № 4-ПН

Хто і коли повинен подавати Звіт № 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці», актуальний бланк і зразок форми № 4-ПН — у статті
7889

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді