Одночасне повернення декількох помилкових платежів: скільки заяв подати

У полі «Дата сплати до бюджету» Заяви вказують інформацію щодо одного платіжного документа. Тож для повернення таких сум за кількома платіжними документами, подавайте окремі Заяви за кожним з них. Як це зробити, розповідаємо далі

Одночасне повернення декількох помилкових платежів: скільки заяв подати

Вхід до електронного сервісу «Електронний кабінет» здійснюється за посиланням.

Режим «Введення звітності» приватної частини Е-кабінету надає можливість створити податкову, фінансову, статистичну звітності, звітність з ЄСВ. Зокрема, заяви про повернення помилково та/або надмiру сплачених сум грошових зобов’язань та пенi (далі — Заява), і подати її до податкових органів.

При створенні Заяви в режимі «Введення звітності» платник самостійно встановлюйте фільтр за параметрами: «рік», «період», «тип форми», зокрема «J(F)13 Запити».

З переліку електронних форм оберіть необхідну форму Заяви J/F 1302001 - Заява про повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені.

Юрособи використовують код електронної форми Заяви J1302001, фізособи — F1302001.

При натисканні на поле «Заява про повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені» система відкриває вікно, в якому потрібно в полі «Код ДПІ» зазначити територіальний орган ДПС, до якого подаєте заяву. Після чого натисніть кнопку «Створити» для відкриття форми Заяви для заповнення.

Під час формування Заяви автоматичне заповненюються поля, а саме:

  • «Код органу ДПС, куди подається заява»;
  • «Назва органу ДПС, куди подається заява»;
  • «Податковий номер платника або серія (за наявності) та номер паспорта фізичної особи - платника податків»;
  • «Найменування або прізвище, ім'я, по батькові (для фізичних осіб) платника податків»;
  • «Поштова адреса».

Інші поля електронної Заяви обов’язково заповнюєте самостійно.

При виборі напряму перерахування коштів (позначка «v») заповніть один з чотирьох напрямів перерахування коштів та реквізити для такого перерахування.

До Заяви можете приєднати додатки через форму J/F1360102 — Документ довільного формату (копії платіжних інструкцій, тощо).

Для цього у вкладці «Додатки» оберіть опцію «Додати» документ довільного формату (F/J 1360102) та заповніть обов’язкові поля форми.

Оскільки у полі «Дата сплати до бюджету» Заяви вказують інформацію щодо одного платіжного документа відповідно до якого помилково або надміру сплатили суму грошових зобов’язань або пені, то для повернення таких сум за кількома платіжними документами, подайте окремі Заяви за кожним платіжним документом.

Після заповнення форми Заяви натисніть на кнопку «Перевірити» і система перевірить повноту заповнення реквізитів.

У разі наявності незаповнених обов’язкових полів система видасть відповідне повідомлення. У разі проходження перевірки система видасть повідомлення «ОК».

Після проходження перевірки натисніть на кнопку «Зберегти» і система в «Електронному кабінеті» зберігає чернетку Заяви.

Після підписання Заяви за допомогою КЕП (або ЕЦП) система автоматично надішле її до органу ДПС для опрацювання. Після чого формують квитанцію № 1 щодо отримання ДПС заяви про повернення.

У розділі «Вхідні/вихідні документи» Заява доступна для перегляду та друку, а також відображається квитанція № 2 за результатом перевірки Заяви територіальним органом ДПС.

За інформацією ДПС по роботі з ВПП

Вебінар для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Які податки сплачують резиденти Дія Сіті

У консультації розглянемо вимоги до резидентів Дія Сіті, які суб’єкти господарювання можуть бути резидентом Дія Сіті, які пільги з оподаткування для резидентів Дія Сіті, умови застосування зниженої ставки ПДФО до доходу найманих працівників
33093

20-ОПП: зразок заповнення форми

Існує спеціальне обов’язкове повідомлення про об’єкти, які є джерелом доходу платника податку, або такі, що пов’язані з оподаткуванням, наприклад легкові автомобілі, земельні ділянки, а також кіоски, магазини та інші торговельні точки тощо. Це так звана форма 20-ОПП. Коли її подавати, які наслідки за неподання, невірну чи помилкову інформацію в ній, як її слід заповнювати та коли оновлювати, – у консультації експерта на конкретних зразках для різних ситуацій
292027

Електронне декларування 2024

Електронне декларування – це повідомлення про доходи, наявне майно, яке подають чиновники та прирівняні до них особи з метою запобігання корупції та збагаченню за рахунок держави й громадян. Яким електронне декларування є тепер, які були останні зміни в електронному декларуванні, які відомості вносити в антикорупційну декларацію та інструкції щодо її заповнення – в огляді
6717

Податкові зміни 2024: нове за Законом № 3603

Депутати внесли зміни до Податкового кодексу щодо адміністрування податків, оподаткування та аудиторської діяльності. Деякі з нововведень діють уже з 16.03.2024. Експерти системи «Експертус Головбух» розглянули основні новації щодо податку на прибуток, ПДФО, ПДВ, акцизу та єдиного податку
13833

Арешт майна 2024

Розбираємо, що таке арешт майна, яке майно можуть арештувати, коли податкова може застосувати адміністративний арешт майна, що означає повний та умовний адміністративний арешт майна
1929

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді