Як оскаржити постанову ДПС про накладення адмінстягнення

Податківці інформують, як здійснюється оскарження в адміністративному порядку постанови про накладення адміністративного стягнення, яку виніс податковий орган, та в які терміни

Як оскаржити постанову ДПС про накладення адмінстягнення

Постанову про накладення адміністративного стягнення може бути оскаржено до вищестоящого податкового органу (уповноваженої посадової особи) в порядку та строки, встановлені Кодексом України про адміністративні правопорушення (далі — КпАП), або до суду в порядку та строки, встановлені Кодексом адміністративного судочинства України (п. 1 розд. IV Інструкції з оформлення податковими органами матеріалів про адміністративні правопорушення, затвердженої наказом Мінфіну від 02.07.2016 № 566).

Постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржено прокурором у випадках, передбачених частиною п’ятою ст. 7 КпАП, особою, щодо якої її винесли, а також потерпілим.

Скаргу подають в орган (посадовій особі), який виніс постанову по справі про адміністративне правопорушення, якщо інше не встановили законодавством України. Скаргу, що надійшла, протягом трьох діб надсилають разом із справою органу (посадовій особі), правомочному відповідно до статті 288 КпАП на розгляд.

Скаргу на постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути подано протягом десяти днів з дня винесення постанови. У разі пропуску зазначеного строку з поважних причин цей строк за заявою особи, щодо якої винесли постанову, може поновити орган (посадова особа), правомочні розглядати скаргу.

Скарга на постанову по справі про адміністративне правопорушення розглядають правомочні органи (посадові особи) в десятиденний строк з дня її надходження, якщо інше не встановили законами України.

Копію рішення по скарзі на постанову по справі про адміністративне правопорушення протягом трьох днів надсилають особі, щодо якої її винесли. У той же строк копію постанови надсилають потерпілому на його прохання.

Отже, скарга на постанову про накладення адміністративного стягнення може бути подана протягом десяти днів з дня винесення постанови до ДПС або податкового органу, посадова особа якого винесла постанову.

Скарга, що надійшла до податкового органу, який виніс постанову по справі про адміністративне правопорушення, реєструють і протягом трьох діб надсилають разом із справою до ДПС.

Скаргу на постанову по справі про накладення адміністративного стягнення розглядає ДПС в десятиденний строк з дня її надходження.

За інформацією ДПС у Закарпатській області


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Штраф за несвоєчасну виплату заробітної плати 2024

Затримка заробітної плати — це порушення трудового законодавства, за яке передбачено штраф. Поговоримо про розмір штрафу за несвоєчасну виплату зарплати у 2024році, та коли вдасться уникнути покарання
74994

Військовозобов’язаний не оновив дані вчасно: працевлаштування і штрафи

Роботодавець прийняв на роботу військовозобов’язаного, який не оновив дані в ТЦК до 16.07.2024. Чи чекають на роботодавця і працівника штрафи, якщо підприємство повідомило про прийняття нового працівника без оновлених даних, розповість експерт
4666

Як підтвердити та оформити форс-мажорні обставини

Форс-мажорні обставини — це ті непереборні обставини, що можуть завадити веденню господарської діяльності. Однак це й те, що може зняти відповідальність за невиконання договору. Особливо актуальним форс-мажор стає під час стихійного лиха та війни. Коли такі обставини визнаються, як їх довести, чи треба доводити форс-мажор під час війни — відповіді на ці запитання знайдете у консультації
39207

Штраф за несвоєчасну сплату єдиного податку

Несплата будь-якого податку – це штраф та пеня. Це може статися як усвідомлено, так і через допущену помилку, яка виявлена самостійно чи органом ДПС. Про наслідки несвоєчасної сплати єдиного податку, штрафи за несплату єдиного податку під час воєнного стану — у цьому огляді
93334

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді