Не згодні з даними Електронного кабінету щодо сплати податків: що робити

1615

Запитання

Як надіслати запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС через Електронний кабінет та упродовж якого терміну надійде відповідь?

Відповідь

Не згодні з даними Електронного кабінету щодо сплати податків: що робити

ОЛЬГА ШАРА,

заступник головного редактора системи «Експертус Головбух»

Платник податків має можливість надіслати запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та фондами соціального та пенсійного забезпечення за даними органів ДПС (далі — Запит) через меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету.

Відповідь на Запит надішлють через Електронний кабінет не пізніше 15 робочих днів з дня його отримання у вигляді витягу за формою «F/J1400204» (далі — Витяг). Витяг сформують за період вибраний платником при створені Запиту з урахуванням строків давності, станом на дату відправлення Запиту до ДПС.

Одночасно, згідно зі ст. 1 Закону України «Про звернення громадян» від 02.10.1996 № 393/96-ВР (далі — Закон № 393) громадяни України має право звернутися до органів державної влади, зокрема із заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних та особистих прав і законних інтересів.

Отже, якщо вважаєте, що в меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету відображена недостовірна інформація за податками, зборами та ЄСВ (задвоєння оплати/ нарахування, переплата/недоплата), можете надіслати звернення до ДПС за основним (неосновним) місцем обліку.

Такі звернення розглядають і вирішують у термін не більше одного місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують додаткового вивчення, — невідкладно, але не пізніше 15 днів від дня їх отримання (ст. 20 Закону № 393) (ЗІР, категорія 135.03).


Бухгалтерський вебінар

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Бліц-огляд закону про збільшення податків № 11416-д: від військового збору до ренти

Ось-ось Закон № 11416-д, який передбачає підвищення військового збору, має підписати Президент. Затамували дихання — чекаємо новин. А поки пропонуємо вам дослідити огляд експерта, який проаналізував основні моменти тексту Закону № 11416-д, адже нововведень чимало — і не тільки щодо військового збору
1041

Історичне збільшення податків: коментар експерта щодо законопроєкту № 11416-д

Доопрацьований законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» від 30.08.2024 № 11416-д ухвалила ВРУ. Розглянемо, що для платників податків наразі відомо
1528

Довідка про відсутність податкової заборгованості: як отримати

Процедура та способи отримання від ДПС довідки про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів. Зразок заповнення заяви про надання довідки про відсутність заборгованості. Строки видачі довідки про відсутність податкової заборгованості. Алгоритм отримання довідки в електронній формі з QR-кодом
1312

Кваліфікований електронний підпис: види та використання

Електронний цифровий підпис — це заміна традиційного підпису «від руки». В його основі лежить криптографічний захист електронних даних з використанням особистого ключа особи, яка підписує документ. Які існують види електронного підпису, які з них обов’язкові і в яких ситуаціях, який підпис вимагає ДПС, що таке захищений носій і токени та їхні альтернативи
56272