Джерела погашення податкового боргу

335

Запитання

Що є джерелами погашення податкового боргу?

Відповідь

Штрафи за невчасну сплату пені у сфері ЗЕД

Джерелами погашення податкового боргу платника є будь-яке майно платника, з урахуванням обмежень, визначених Податковим кодексом України (ПК) та іншими законодавчими актами (п. 87.2 ПК).

Якщо заходи щодо стягнення коштів, які перебувають у власності платника, не привели до повного погашення суми податкового боргу, або у разі недостатності у платника коштів для погашення податкового боргу, податковий орган визначає дебіторську заборгованість платника, строк погашення якої настав, джерелом погашення податкового боргу такого платника (абз. 1 п. 87.5 ПК).

За недостатності у платника - філії чи відокремленого підрозділу юрособи майна для погашення його грошового зобов’язання або податкового боргу, джерелом погашення грошового зобов’язання або податкового боргу є майно юрособи, на яке можуть звернути стягнення згідно з ПК.

Перелік майна та коштів, які не можуть використовувати як джерела погашення податкового боргу платника, визначили п. 87.3 ПК.

За інформацією ДПС у Житомирській області

Вебінар для бухгалтерів

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Як дізнатися про податковий борг

Платникам податків відомо, що несплата податків у встановлені строки спричиняє податковий борг. Найважливіша інформація про податковий борг ― у консультації
37223

Коли виникає податкова застава та як її позбутися

Несплата, прострочення податкових платежів. Що далі? Звичайно, це вже та ситуація, яку краще не допускати. Однак у господарському житті все можливо, як свідомо, так і через необачність. А далі – податкова застава, з першого ж дня податкового боргу. Що це значить? Які обмеження на операції з майном підприємства виникають та як позбутися податкової застави? Відповіді на питання — у цьому огляді.
14279

Огляд податкових змін закону № 1914-Х

Масштабне оновлення Податкового кодексу, яке зачіпає майже всі податки та ще й порядок їхнього стягнення. Резонанс викликають зміни в оподаткуванні продажу нерухомості, податок з доходів селянських господарств, а також зміни в рентній платі щодо залізної руди. Однак ще є зміни в акцизі, єдиному податку, адмініструванні податків. Що ж саме прийнято у законі – у цьому огляді.
22267

Налоговый кредит

Налоговый кредит – это понятие присущее учету налога на добавленную стоимость (НДС). Он всегда есть объектом пристального внимания со стороны проверяющих органов, так как уменьшает сумму налога, который нужно заплатить государству. Сегодня в консультации о сути что такое налоговый кредит, правила начисления налогового кредита, подтверждающих документах и его отображении в декларации по НДС.
28214

Податковий борг: чим ризикує покупець, постачальник якого його має

Постачальник має податковий борг , за даними податківців, і його майно перебуває у податковій заставі. Розглянемо, чи зашкодять підприємству-покупцеві тимчасові фінансові проблеми постачальника.
2458