Виробництво ароматизованого виноградного вина: яку ставку акцизу застосовувати
Запитання
Який розмір ставки акцизного податку застосовувати підприємству при виробництві (реалізації) вина виноградного ароматизованого, з об’ємною часткою етилового спирту до 14,0%, що має повністю ферментне (ендогенне) походження, код продукції згідно з УКТ ЗЕД 2205 10 10 00?
Відповідь
⚡️ ЗРАЗОК ЗАПОВНЕННЯ Додатка ДС8 до декларації з ПДВ СКАЧАТИ ⚡️
Лист ДПС від 26.04.2021 № 1717/ІПК/99-00-21-03-03-06
Податківці зазначили, що вина виноградні ароматизовані з додаванням натуральних ароматичних спиртовмісних екстрактів плодів та ягід, в яких спирт виступає в якості екстрагента для отримання ароматичного компоненту, що формує відповідний аромат і смак готового продукту, за кодом УКТ ЗЕД 2205 10 10 00, не відповідають вимогам підпункту 215.3.1 ПК, які передбачають встановлення ставки акцизного податку на алкогольні напої —0,01 грн за 1 літр, в яких етиловий спирт у готовому продукті має повністю ферментне (ендогенне) походження.
Якщо підприємство використовуючи натуральні ароматичні спиртовмісні екстракти плодів та ягід, в яких спирт виступає в якості екстрагента для отримання ароматичного компоненту, що формує відповідний аромат і смак готового продукту, під час виробництва вина виноградного ароматизованого за кодом УКТ ЗЕД 2205 10 10 00, міцністю до 14 % об., вказуватиме на те, що спирт етиловий у готовому продукті, має не повністю ферментне (ендогенне) походження, то така продукція повинна оподатковуватися акцизним податком за ставкою 8,02 грн за 1 літр.
Аграрії сидять як на голках. Що не день — законодавчі зміни. Частина новацій — реалії, та є й такі, що знаходяться на стадії законопроєктів. А незабаром відбудеться головна подія року — відкриття ринку землі. Тому реєструйтеся на наш безплатний вебінар уже зараз, щоб до 01.07.2021 встигнути розібратися у нюансах земельної реформи.