Як заповнити рядки 4 – 8 розділу ІІІ земельної декларації за нововідведеними ділянками

832

Запитання

Як заповнити рядки 4—8 розділу ІІІ «Розрахунок (уточнення) податкового зобов’язання» податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності)?

Відповідь

Часткова компенсація за придбання сільгосптехніки: як відшкодувати 25% своїх витрат

Рядки 4—8 розділу ІІІ «Розрахунок (уточнення) податкового зобов’язання» податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (далі — декларація) заповнюйте у разі уточнення податкових зобов’язань. Зокрема, за нововідведеними (придбаними) земельними ділянками або за новоукладеними договорами протягом звітного року з урахуванням приміток до декларації. При цьому вказуйте:

У рядку 3

 

нараховану суму податкового зобов’язання на звітний рік з урахуванням уточнень таких сум, зокрема за нововідведеними (придбаними) земельними ділянками або за новоукладеними договорами протягом звітного року (усього та з розбивкою за місяцями).

у рядку 4

нараховану на рік суму податкового зобов’язання за даними раніше поданої Декларації (переносьте показники рядка 3 декларації, що уточнюєте)

у рядку 5

нараховану до збільшення суму податкового зобов’язання на рік, усього (рядок 3—рядок 4)

у рядку 5.1

у т. ч. нараховану до збільшення суму податкового зобов’язання на рік відповідно до пункту 50.4 Податкового кодексу України (ПК). Тобто зазначайте суму нарахування до збільшення податкового зобов’язання у зв’язку зі змінами об’єкта оподаткування та/або бази оподаткування (на підставі даних, внесених до відповідних державних реєстрів) при поданні декларації після закінчення граничного строку подання, але з урахуванням норм пункту 286.4 ПК. Рядок заповнюйте тільки у деклараціях з відміткою «звітна», «нова звітна», «уточнююча», у яких у рядку 1.1, у рядках 4 та 5 розділу III декларації зазначили поточний рік (примітка 26 до декларації)

у рядку 5.2

у т. ч. нараховану до збільшення суму податкового зобов’язання на рік (рядок 5—рядок 5.1)

у рядку 6

нараховану до зменшення суму податкового зобов’язання (позитивне значення (рядок 4—рядок 3))

у рядку 7

суму штрафу ((сума колонок з 4 по 15 рядка 5.2 лише за місяцями, за якими минув термін сплати) х 3% або 5%). Зазначайте розмір штрафної санкції, що застосовують в разі заниження у раніше поданій декларації суми податкових зобов’язань, що самостійно узгоджує платник, визначеної згідно з нормами підпунктів «а» або «б» абзацу четвертого пункту 50.1 ПК. Якщо сума недоплати визначена декларацією з відміткою «звітна», «нова звітна», застосовуйте штраф у розмірі 5%, якщо з відміткою «уточнююча», — у розмірі 3% (примітка 27 до декларації)

у рядку 8

суму пені, яку нараховуєте самостійно відповідно до підпункту 129.1.3 та абзацу третього пункту 129.4 ПК (примітка 28 до декларації). Загальну суму пені зазначайте в колонці 3, а в колонках з 4 по 15 з розбивкою за місяцями.

У рядках з 4 по 6 та 8 розд. ІІІ Декларації заповнюйте колонки з 3 по 15.

ЗІР, категорія 111.05


Вебінар для бухгалтера

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Бронювання працівників сільгосппідприємств: як скористатися

Мобілізація та дефіцит кадрів змушують агросектор шукати шляхи, щоб забронювати працівників. Один із них — отримати сільгосппідприємству статус критично важливого підприємства. Як це зробити та які подальші кроки в порядку броні працівників сільського господарства, розповість експерт
78

Форма № 20-ОПП під час придбання, продажу, оренди земельної ділянки

Платники мусять повідомляти податківцям про всі об’єкти оподаткування чи пов'язані з оподаткуванням за формою № 20-ОПП. Зокрема, про земельні ділянки. У статті — основні правила, за якими слід подавати цю форму платникам, які провадять операції із земельними ділянками, а також приклади її заповнення у різних ситуаціях
6184

Як членам фермерського господарства сплачувати ЄСВ

Члени фермерського господарства, якщо вони не підлягають страхуванню на інших підставах, є платниками ЄСВ. Чи потрібно їм самостійно ставати на облік і чи сплачує ЄСВ голова фермерського господарства, розкаже експерт
6313