Як медзакладу витрачати кошти за вакцинацію

UA RU
НСЗУ надає кошти медичним КНП за вакцинацію. Дізнайтеся, сільки НСЗУ виплачуватиме коштів, на що маєте право їх витрачати та чи контролює НСЗУ витрату коштів за вакцинацію.

⚡️ БАНК ПРОВЕДЕНЬ ДЛЯ КНП ⚡️

Розглянемо ситуацію з практики. Медзаклад отримав кошти за вакцинацію. Керівник усе спрямував на витратні матеріали та засоби захисту, а мобільну бригаду залишив без доплат. Чи правомірно вчинив? Чи не звинуватить НСЗУ в порушенні умов закупівлі медпослуг?

Чи доплачувати мобільним бригадам за вакцинацію, медзаклад вирішує самостійно. Так як обсяг фінансування залежить від кількості щеплень, доцільно впровадити доплати. НСЗУ поділяє думку.

На що медзаклад може витрачати кошти від НСЗУ за вакцинацію

Немає грошей — біда, є гроші — добре, але часом сковує обов’язок використати їх за призначенням. На які цілі витрачати кошти за вакцинацію, підкажуть умови закупівлі:

Як медзакладу витрачати кошти за вакцинацію

Лишається зрозуміти, що охоплює «організація процесу». Не будемо занурюватися в економічну теорію. Простими словами: це взаємопов’язані дії, які дають змогу отримати бажаний результат — провакцинованих пацієнтів.

У нашому випадку головний герой — мобільна бригада, до якої входять щонайменше один лікар та дві медсестри/медбрата. Для організації процесу вакцинації заклад мусить забезпечити їх необхідними засобами. Та чи мають бути ще й додаткові фінансові стимули цим працівникам?

Прямого обов’язку встановлювати доплати членам мобільних бригад за вакцинацію законодавство не передбачає. Доплачувати чи ні, заклад визначає самостійно на рівні локального акта — колдоговору чи положення про оплату праці/преміювання. Тут вирішальним є загальне правило: медичне КНП затверджує власну систему оплати праці, визначає індивідуальний перелік надбавок, доплат і премій, у т. ч. за вакцинацію.

Якщо вирішили доплачувати, скористайтеся підходом, як до ексвиплат за Постановою КМУ від 19.06.2020№ 610. Тобто, щоб «узаконити» виплату, регламентуйте в локальному акті умови її встановлення та розмір стимулу.



зміст

Знижки на передплату бухгалтерських виданьСкористайтеся нагодою та отримайте знижки на передплату професійних е-журналів «Головбух», «Головбух Агро», «Головбух Медицина», а також експертно-правової системи «Експертус Головбух»!

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді