Статті автора Малишкін Олександр

Аптеки: організація діяльності, бухоблік та оподаткування
Специфіка аптеки як суб’єкта підприємницької діяльності – поєднання функцій торговця і виробника у разі виготовлення препаратів самостійно. Крім того, частину лікарських засобів аптеки відпускають на пільгових умовах або взагалі безплатно. Вартість такого продажу може бути компенсована з бюджету. Про ці та інші особливості ви дізнаєтеся зі статті.
7520
Аптеки: организация деятельности бухучет и налогообложение
Специфика аптеки как субъекта предпринимательской деятельности – сочетание функций торговца и производителя в случае изготовления препаратов самостоятельно. Кроме того, часть лекарственных средств аптеки отпускают на льготных условиях или вообще бесплатно. Стоимость такой продажи может быть компенсирована из бюджета. Об этих и других особенностях вы узнаете из статьи.
2115
Облік зберігання зерна в рукавах
Задля безперебійної роботи комбайнів під час жнив та збереження збіжжя (зерна) агропідприємства все ширше застосовують полімерні рукави-мішки обсягом маси зерна до 200 тонн. Це ― своєрідна комора (склад) у вигляді великого мішка, який наповнюють зерном, зберігають його і через певний час вивантажують. Як облікувати надходження і вибуття зерна та списати втрати зерна у таких сховищах?
5353
Учет хранения зерна в рукавах
Для бесперебойной работы комбайнов во время жатвы и сохранения зерна агропредприятия все шире применяют полимерные рукава-мешки объемом массы зерна до 200 тонн. Это – своеобразная кладовая (склад) в виде большого мешка, который наполняют зерном, хранят его и через определенное время выгружают. Как учесть поступление и выбытие зерна и списать потери зерна в таких хранилищах?
1819
Потеря зерна при перевозке
Следуйте советам, как задокументировать, учитывать и обложить нехватки зерна и полученное возмещение
956
Оцінка та облік землі під будівлями
Розглянемо ситуацію, коли юридична особа, правонаступник КСП (колгоспу), отримувала земельні ділянки під будівлями ― адмінбудівля, ферма, зернотік тощо. За якою вартістю оцінювати земельні ділянки? Якими бухпроведеннями оформити і поставити на баланс? Держгеокадастр відмовляє в наданні нормативно-грошові оцінки, оскільки запитувальні відомості відсутні. Чи достатньо буде розрахунку нормативно-грошової оцінки для поставлення на облік без розробки технічної документації? Відповіді експерта у статті.
9811
Оценка и учет земли под зданиями
Рассмотрим ситуацию, когда юридическое лицо, правопреемник КСП (колхоза), получала земельные участки под зданиями ― админздание, ферма, зерноток и тому подобное. По какой стоимости оценивать земельные участки? Какими бухпроведениями оформить и поставить на баланс? Госгеокадастр отказывает в предоставлении нормативно-денежные оценки, поскольку запрашивающие сведения отсутствуют. Достаточно ли будет расчета нормативно-денежной оценки для постановки на учет без разработки технической документации? Ответы эксперта в статье.
1227
Облік використання урожаю зерна на сівбу
У статті експерт пояснить, чи може сільське господарство використати власно вирощену продукцію як посівний матеріал і чи потрібен для цього сертифікат якості на посівний матеріал. Приклади бухгалтерських проведень допоможуть правильно перевести зерно з готової продукції в посівний матеріал.
5664
Учет использования урожая зерна на посев
В статье эксперт объяснит, может ли сельское хозяйство использовать собственно выращенную продукцию как посевной материал и нужен ли для этого сертификат качества на посевной материал. Примеры бухгалтерских проводок помогут правильно перевести зерно из готовой продукции в посевной материал.
1438
Як провести інвентаризацію на агропідприємстві
Наші експерти зібрали рятівні поради, підказки і зразки для бухгалтерів агропідприємств, які допоможуть провести інвентаризацією швидко і без помилок. Скористайтеся ними, завершіть інвентаризацію, закрийте рік і складіть фінзвітність.
2158
Вихід з фермерського господарства: що в обліку
Відносини у фермерському господарстві досить специфічні: підприємницька діяльність громадян у сфері сільськогосподарського виробництва пов’язана з працею його членів. Кожен член фермерського господарства за своїм соціально-економічним статусом ― працюючий власник. У статті розповімо, як це відбувається в обліку у разі виходу члена з фермерського господарства.
5670