Уточнюючий розрахунок за формою № 1ДФ: поради від ДФС

Порядок заповнення звітного нового та уточнюючого податкових розрахунків (форма № 1ДФ) є однаковим. Звітний новий та уточнюючий податкові розрахунки подаєте на підставі інформації з попередньо поданого податкового розрахунку. В них показуйте інформацію лише за рядками й реквізитами, які уточнюєте.

Як виправляти помилки у формі № 1ДФ

Також під час заповнення цих розрахунків використовуйте інформацію з повідомлень щодо виявлених помилок, які надіслав контролюючий орган.

Якщо коригуєте показники розділу І форми № 1ДФ, врахуйте:

  • щоб виключити один помилковий рядок з попередньо введеної інформації повторюйте всі графи такого рядка і у графі 9 зазначайте «1» — на виключення рядка;
  • щоб ввести новий або пропущений рядок повністю заповніть всі його графи і у графі 9 вкажіть «0» — на введення рядка;
  • для заміни одного помилкового рядка іншим виключіть помилкову інформацію та введіть правильну інформацію. Тобто повністю заповніть два рядки, один з яких виключає попередньо внесену інформацію, а другий вносить правильну інформацію. У такому разі в першому рядку в графі 9 зазначайте «1» — рядок на виключення, а в другому — «0» — рядок на введення.

Під час коригування показників розділу ІІ форми № 1ДФ, щоб виключити помилковий рядок з попередньо введеної інформації у рядку:

  • повторюйте всі графи помилкового рядка «Оподаткування процентів — виключення**», а в рядку «Оподаткування процентів» відображайте правильну інформацію;
  • повторюйте всі графи помилкового рядка «Оподаткування виграшів (призів) у лотерею — виключення***», а в рядку «Оподаткування виграшів (призів) у лотерею» покажіть правильну інформацію;
  • повторюйте всі графи помилкового рядка «Військовий збір — виключення****», а в рядку «Військовий збір» відобразіть правильну інформацію.

За матеріалами ОВПП ДФС


Вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Помилки у податковому звіті з ЄСВ та ПДФО/ВЗ: виправляємо з експертом

Хоча Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ уже давно існує та об’єднаний, але питання по ньому все ще залишаються. Серед таких – як виправити помилки у цьому податковому звіті. Про способи виправлення помилок у Податковому розрахунку та приклади – у консультації
198998

Приклад заповнення Додатка 1 до Податкового розрахунку з ПДФО та ЄСВ

Податковий розрахунок за ІІІ квартал 2023 року подайте до 9 листопада. Діє оновлена форма, проте змін у ній не багато. Щоб правильно сформувати Додаток Д1, скористайтеся прикладами ситуацій у статті
55706

Додаток 4ДФ до Податкового розрахунку з ПДФО та ЄСВ: зразки заповнення

Додаток 4 ДФ Податкового розрахунку з ПДФО та ЄСВ призначений для того, щоб відображати в ньому нарахування будь-яких доходів на користь фізичних осіб, зокрема й ФОП. З’ясуємо коли та як подавати 4ДФ та за яким алгоритмом заповнювати.
67091

Додаток 5 до об'єднаної звітності з ПДФО та ЄСВ: коли подавати і як заповнювати

Експерт роз’яснить, коли необхідно вперше подавати Додаток 5 податкового розрахунку. У статті також ознайомитеся з алгоритмом заповнення і зможете скачати зразки заповнення Д5 до податкового розрахунку.
25577

Алгоритм заповнення єдиної звітності 2021

Звітувати з ЄСВ повинен майже кожний суб’єкт господарювання. Це стосується як тих, хто має найманих працівників, так і самозайнятих осіб, які звітують “за себе”. У консультації розглянемо, по яких звітах наразі “розподілений” ЄСВ та зосередимося на звітуванні з ЄСВ по найманим працівникам, наведемо зразок заповнення єдиної звітності.
22480

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді