Відзвітуйте про стаціонарну допомогу пацієнтам з COVID-19 вчасно, щоб отримати кошти від НСЗУ

UA RU

КВАРТАЛЬНИЙ ЗВІТ № 1 НС: про що ви не знали❓❗️

Звітування за надані послуги за програмою медичних гарантій — необхідна умова для отримання оплати від НСЗУ. Щоб отримати оплату за стаціонарне лікування пацієнтів з COVID-19, лікарні повинні звітувати до кожного 5 числа наступного місяця.

Інформацію потрібно передавати через сервіс звітності ЕСОЗ інформаційної системи НСЗУ. У звіті варто вказати інформацію, на основі якої сформують сума оплати. Оплата за стаціонарне лікування пацієнтів з COVID-19 складається з декількох компонентів:

  • кількість медичних команд;
  • кількість апаратів ШВЛ, в тому числі нововведених у поточному місяці;
  • кількість підтверджених випадків COVID-19;
  • коефіцієнт інтенсивності роботи - це співвідношення кількості пацієнтів у відділенні інтенсивної терапії у конкретному закладі та інших закладах цього регіону.

Якщо заклад не подає звіт до потрібної дати, НСЗУ не може провести оплату і для тих закладів регіону, які відзвітували вчасно. Так як без повної інформації фахівці НСЗУ не можуть розрахувати інтенсивність роботи на рівні області. Наприклад, якщо в області 20 лікарень лікують пацієнтів з COVID-19 у стаціонарі, і хоча б один надавач відзвітував невчасно, або неправильно, оплатити надані послуги неможливо для усіх інших лікарень, так як немає даних про навантаження на медичні команди в регіоні.

Ще один важливий фактор, який впливає на оплату і про який потрібно вказати у звітності — це нововведені апарати штучної вентиляції легень. Якщо у вашому закладі у жовтні купили апарати ШВЛ, потрібно не лише зазначити це у звіті, а й до 2 листопада надіслати до НСЗУ акти введення їх в експлуатацію, супровідний лист та додаток до листа. Документи необхідно надіслати на пошту [email protected]. Без документального підтвердження оплату за нововвведений апарат ШВЛ заклад не отримає.

Зверніть увагу! Після 5 числа наступного місяця сервіс звітності закривається і виправити помилки буде неможливо. Тож оплату за те, що надавач не вніс у звіт, він зможе отримати вже у наступному звітному періоді.

За матеріалами НСЗУ


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарантії працівникам-донорам: відповіді на запитання бухгалтерів

У статті — відповіді на запитання бухгалтерів стосовно гарантій працівникам-донорам. Знатимете права й обов’язки як працівників, що мають намір стати донорами крові, так і роботодавця. З’ясуєте нюанси увільнення й зарплатних розрахунків. Додатково отримаєте бухоблікові інструкції
31

Зарядні станції та повербанки — в обліку ЗОЗ

Крок за кроком на зразках облікуємо надходження й експлуатацію повербанків і зарядних станцій. Це один із видів обладнання для стабільної роботи ЗОЗ за кризових умов. Обов’язковий мінімум — генератори та безперебійники. Тренд — сонячні станції. Але багато кого зігріватимуть булер’яни. На всі випадки маємо бухоблікові рішення
190

Преміювання в КНП

Як виплачувати премії у медзакладі? Якими нормами керуватися та з ким погоджувати таке рішення? Аби встановити порядок преміювання, достатньо зробити кілька кроків. Яких саме — підкажемо у статті. Дізнайтеся також, як виплачувати, обліковувати й оподатковувати премії медпрацівникам.
9009

Як відкоригувати податкову накладну, якщо ЗОЗ повертає кошти НСЗУ

ЗОЗ отримав претензію від НСЗУ. Треба повернути кошти за кілька місяців із різних періодів. Після певних місяців уже минуло три роки. Чи потрібні розрахунки коригування? Якщо так, як їх скласти?
74

Як нараховувати зарплату медичним працівникам

У статті розповімо про особливості оплати праці медичних працівників у 2024 році, оплату праці медичних працівників в умовах воєнного стану, а також оподаткування зарплат медпрацівників
138828

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді