Особливості розрахунку лікарняних за даними нового функціоналу ПФУ СПОВ

03.03.2023 на вебпорталі ПФУ в частині формування заяви-розрахунку на фінансування страхових виплат інтегрували новий функціонал — спеціалізований персоніфікований облік відомостей про застраховану особу (СПОВ)

Особливості розрахунку лікарняних за даними нового функціоналу ПФУ СПОВ

Як правильно нарахувати зарплату та подати зарплатну звітність

Тепер, при формуванні заяви-розрахунку на вебпорталі ПФУ програмне забезпечення буде обраховувати суму допомоги по кожному листку непрацездатності за наявними даними персоніфікованого обліку відповідно до поданих страхувальником звітів.

Суму програма виводить одразу при початку роботи з листком непрацездатності в графі «Сума за даними СПОВ (в гривнях з копійками) (Всього)» та розраховує за всю кількість днів, що підлягають оплаті, з врахуванням страхового стажу.

При коригуванні в заяві-розрахунку страхового стажу, кількості днів, які підлягають оплаті, або відображенні категорії застрахованої особи, для застосування пільгового стажу, суму за даними СПОВ змінюватимуть відповідно, після збереження такої заяви — розрахунку.

Для правильного розрахунку суми допомоги за даними СПОВ, яку відображають в заяві-розрахунку, необхідно своєчасно подавати квартальні звіти з ЄСВ. Довідкові звіти з ЄСВ за місяці розрахункового періоду, які не увійшли в звітний період, необхідно подати до зміни статусу листка непрацездатності на «Готово до сплати».

У випадку розбіжностей між нарахованою сумою допомоги та сумою за даними СПОВ, ПФУ рекомендує:

  • вказати причину розбіжності
  • за необхідності, додати сканкопії підтверджуючих документів.

За інформацією ГУ ПФУ у Вінницькій області


безплатний вебінар для бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Календар бухгалтера 2024: жовтень

Актуальна осіння інформація для бухгалтера — виробничий календар на жовтень 2024 року та податковий календар на жовтень 2024 року. Розрахувати зарплату, відпускні та лікарняні, скласти табель робочого часу, вчасно подати фінансову, податкову та статистичну звітність і сплатити податки — у поміч календар для бухгалтера на жовтень 2024 року
19836

Страховий стаж для виходу на пенсію

У статті експерт розкаже все про страховий стаж для виходу на пенсію. Зручні таблиці допоможуть, коли постали перед потребою, як визначити страховий стаж для пенсії
115225

Резерв премій за підсумками року: створюємо та коригуємо

Підприємство нараховує резерв на виплату винагороди за підсумками року. У вересні керівництво помітило, що планові показники не виконало, тому вирішило не виплачувати працівникам премію за результатами поточного року. Чи можна відкоригувати резерв посеред року? Якщо так, то як це задокументувати?
7486

Індекс інфляції на 2024 рік

У статті знайдете актуальний індекс інфляції та індекс споживчих цін 2024 у таблицях
196699

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді